-

Nederland

Kleindochter laat duttende opa (80) viraal gaan.

Dik Breur is dol op dutjes doen. De Rotterdamse opa (80) valt zo vaak in slaap, dat kleindochter Chelsea om er een Instagrampagina aan te wijden. Die kreeg de toepasselijke naam ‘Dik’s Dutjes’.

Het is de vaste routine ten huize Breur: na het avondmaal en een glaasje wijn, kijkt Dik een beetje televisie en dan valt hij steevast in slaap. Kleindochter Chelsea (29) vertelde aan Editie NL: “Hij heeft elke dag een after dinner-dip. Meestal terwijl hij naar Bold & the Beautiful kijkt.”

View this post on Instagram

Summer nap? #diksdutjes

A post shared by Dik's Dutjes (@diksdutjes) on

Met geen stokken wakker te krijgen

Chelsea legt uit dat opa met geen stokken wakker te krijgen is. De enige truc is fluiten. De kleindochter legt uit dat de televisie vaak superhard staat en dat Dik een beetje doof is. Maar fluiten werkt volgens haar gek genoeg wel

Chelsea legt uit dat ze jarenlang bij haar opa woonde. Ze vervolgde: “Als mijn vrienden over de vloer kwamen, vonden ze zijn slaapgewoonten zo hilarisch dat ze vroegen of ik alsjeblieft filmpjes kon sturen.”

En van het ene kwam het andere. Nu blijkt de Instagrampagina van de slapende opa een enorm succes. De pagina heeft meer dan 1.100 volgers en Chelsea verwent de fans regelmatig met nieuwe slaapfilmpjes van haar opa.

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder