Connect with us

Economie

Jongen (14) overleden door vallende steen bij toeristische trekpleister.

Afgelopen zondag is een 14-jarige jongen overleden door een vallende steen bij een ijs- en kalksteengrot in Werfen in Oostenrijk. De tragedie gebeurde bij Eisriesenwelt, een populaire toeristische trekpleister.

Door zware regenval was een stuk rots van twee kubieke meter losgekomen op de berg waarin de grot gelegen is. Een medewerker van de geologische dienst vertelde dat het rotsblok 400 meter lager in stukken uiteen viel tot wel 25 kilogram. Een stuk rots raakte de jongen op zijn borst.

De jongen was met zijn ouders op de berg naar de ingang van de rots aan het wandelen. Ook een andere jongere raakte zwaargewond. Op dat moment waren er zo’n 200 bezoekers in de grot. De bezoekers zijn meteen geëvacueerd.

De grot, die in 1879 ontdekt werd, is vooral populair vanwege het 40 kilometer lange labyrintsysteem. Vorig jaar trok de grot nog 160.000 bezoekers.

Uitgelichte afbeelding: CC BY-SA 3.0. door Suniltg / Wikimedia