-

Economie

Jongen (14) overleden door vallende steen bij toeristische trekpleister.

Afgelopen zondag is een 14-jarige jongen overleden door een vallende steen bij een ijs- en kalksteengrot in Werfen in Oostenrijk. De tragedie gebeurde bij Eisriesenwelt, een populaire toeristische trekpleister.

Door zware regenval was een stuk rots van twee kubieke meter losgekomen op de berg waarin de grot gelegen is. Een medewerker van de geologische dienst vertelde dat het rotsblok 400 meter lager in stukken uiteen viel tot wel 25 kilogram. Een stuk rots raakte de jongen op zijn borst.

De jongen was met zijn ouders op de berg naar de ingang van de rots aan het wandelen. Ook een andere jongere raakte zwaargewond. Op dat moment waren er zo’n 200 bezoekers in de grot. De bezoekers zijn meteen geëvacueerd.

De grot, die in 1879 ontdekt werd, is vooral populair vanwege het 40 kilometer lange labyrintsysteem. Vorig jaar trok de grot nog 160.000 bezoekers.

Uitgelichte afbeelding: CC BY-SA 3.0. door Suniltg / Wikimedia

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder