Connect with us

Economie

Japans receptje verovert het internet als een lopend vuurtje.

De laatste tijd zijn deze Japanse melkbroodjes ontzettend populair. En als je ziet wat er in het deeg zit, zal je meteen begrijpen waarom.

We houden ervan om te experimenteren met recepten uit andere culturen en nieuwe gerechtjes te proberen. Daarom delen we vandaag het recept voor Japanse melkbroodjes. Ze zijn om duimen en vingers van af te likken!

Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 2/3 theelepels zout
  • 7 gram gist
  • ¾ kop melk
  • Een beetje maïzena
  • 30 gram boter op kamertemperatuur

Bereidingswijze:

Meng de gist en de melk in een kom.

Neem een andere kom en meng de suiker en de bloem door elkaar. Doe er dan het mengsel gist en melk bij. Als het beslag steviger begint te worden, doe je er het zout bij.

Het deeg ongeveer vijf minuten kneden. Maak het deeg plat op een bord en smeer vervolgens de boter er overheen. Dan balletjes rollen.

Balletjes bedekken met plasticfolie en 30 minuten laten rijzen.

Daarna maïzena over de balletjes poederen en in de oven zetten. 18-20 minuten laten bakken in de oven op 180 graden.

Haal de broodjes uit de oven en laat ze nog eens tien minuten afkoelen. We snappen dat je nu staat te popelen om te proeven, maar nog even wachten. Nu is het aan jou om ze klaar te maken. Dit zijn de sappigste broodjes die je ooit gegeten hebt!

Hieronder zie je alle instructies stap voor stap.