-

Economie

Ikea lanceert plantaardige Zweedse balletjes.

Sommige mensen gaan alleen naar de Ikea om van de Zweedse gehaktballetjes te smullen. Vanaf 1 augustus hoeven ook vegetariërs niet op hun honger te blijven zitten. Dan is er ook een plantaardige versie van de MÖRBYLÅNGA balletjes verkrijgbaar.

Om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, lanceert Ikea plantaardige balletjes gemaakt van haver, erwteneiwit, uit, aardappel en appel. Wereldwijd verkoopt de meubelgigant maar liefst een miljard vleesballetjes. Dat laat natuurlijk een grote ecologische voetafdruk achter. Voor de plantaardige ballen is dat veel minder: namelijk slechts vier procent in vergelijking met die van de vleesvariant.

Met frietjes!

Goed om weten: de plantaardige ballen worden net als de klassieke balletjes geserveerd met frietjes of aardappelpuree, roomsaus en vossenbessenjam. Ze zijn ook nog eens goedkoper dan de vleesballetjes!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder