Connect with us

Economie

Ikea lanceert plantaardige Zweedse balletjes.

Sommige mensen gaan alleen naar de Ikea om van de Zweedse gehaktballetjes te smullen. Vanaf 1 augustus hoeven ook vegetariërs niet op hun honger te blijven zitten. Dan is er ook een plantaardige versie van de MÖRBYLÅNGA balletjes verkrijgbaar.

Om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, lanceert Ikea plantaardige balletjes gemaakt van haver, erwteneiwit, uit, aardappel en appel. Wereldwijd verkoopt de meubelgigant maar liefst een miljard vleesballetjes. Dat laat natuurlijk een grote ecologische voetafdruk achter. Voor de plantaardige ballen is dat veel minder: namelijk slechts vier procent in vergelijking met die van de vleesvariant.

Met frietjes!

Goed om weten: de plantaardige ballen worden net als de klassieke balletjes geserveerd met frietjes of aardappelpuree, roomsaus en vossenbessenjam. Ze zijn ook nog eens goedkoper dan de vleesballetjes!