Connect with us

Economie

Huis van homostel in Amsterdam bekogeld met eieren.

Nadat een homostel uit Amsterdam Oost een regenboogvlag ophing, is hun woning tot tweemaal toe bekogeld met eieren. En dat precies tijdens de week dat Amsterdam Pride in het teken staat van verdraagzaamheid.

Tommy en Lennaert verklaren dat het al de tweede keer is in drie dagen tijd. Ze wonen in een mooi appartement in winkelcentrum Oostpoort.

Vorig weekend besloten de mannen om de regenboogvlag buiten te hangen in het kader van de Amsterdam Pride. Lennaert legt uit: “Op zaterdagochtend werden we wakker. En zeiden: hoezo liggen er eierschillen op het balkon? Verder niet over nagedacht. Pas maandagochtend zag ik het weer liggen, terwijl ik de schillen had opgeruimd. Toen legden we de link met de vlag.”

Vlaggetje erbij

De mannen zouden het hoofd echter niet laten hangen. Hun reactie was perfect. De jongens besloten om dan maar een tweede vlag aan het terras op te hangen. Je kunt het filmpje hier bekijken. De jongemannen zijn absoluut niet bang. Wel vinden ze het een beetje sneu. Tommy zegt stellig: “We hopen dat het niet nodig is. Maar mochten er straks weer eierschillen liggen, dan hangen we weer een vlag op.”