-

Economie

Honderden olifanten komen in Botswana op mysterieuze wijze om het leven.

In het noorden van Botswana overleden sinds mei meer dan olifanten. Dierenbeschermers omschrijven het fenomeen als een echte natuurramp.

Het verhaal begon twee maanden geleden, toen 169 olifanten in Okavangodelta overleden. Ondertussen is het aantal overleden dieren verdubbeld.

Om en bij de zeventig procent van de dode olifanten is aangetroffen rond waterpoelen, maar de experts staan voorlopig nog voor een raadsel.

De directeur van National Park Rescue, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor natuurbescherming, Niall McCann, verklaarde aan The Guardian: “Dit is een massale sterfte op een schaal die we in heel lange tijd niet meer gezien hebben. Buiten de droogte ken ik geen massasterfte die zo’n grote omvang had.”

De regering moet de afgenomen stalen nog testen, dus de oorzaak is momenteel nog onbekend. Experts denken aan twee mogelijke oorzaken: vergiftiging of een nog onbekende ziekte.

McCann vindt het onbegrijpelijk dat de stalen ondertussen nog niet naar een gerenommeerd laboratorium zijn verstuurd.

Lokale bewoners getuigen dat ze de olifanten in cirkeltjes zagen lopen en dat ze mogelijk een neurologische aandoening hadden.

In de Botswaanse delta leven ongeveer 15.000 olifanten. De buurlanden lijken van de massasterfte gespaard gebleven.

Dit is een harde klap voor de olifantenpopulatie. Sommige mensen vrezen dat dit het werk is van meedogenloze stropers die de dieren vergiftigden. We hopen dat er snel zekerheid komt over de oorzaak en dat er alsnog ingegrepen wordt.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder