Connect with us

Economie

Heel bijzonder: flamingo’s gespot bij Amsterdam.

De afgelopen dagen zijn in Amsterdam-Noord zowaar flamingo’s gespot. De dieren waren te zien in de polder IJdoorn vlakbij Durgerdam.

Natuurfanaat Frank Visbeen vertelt aan NH Nieuws dat hij vijf volwassen flamingo’s en twee jongen zag. Hij getuigde: “We weten dat ze uit Spanje komen omdat twee dieren ringen aan hun poten hebben met een cijfercode. Daaruit kunnen we opmaken dat ze zijn geringd in de buurt van Malaga. Je hebt daar een meertje, de Laguna de Fuente de Piedra, waar soms wel 20.000 flamingo’s samen komen.”

Een raadsel

Visbeen werkt bij Landschap Noord-Holland en zet zich al jarenlang in voor de bescherming van de natuur. Hij heeft geen idee waarom de dieren daar zijn. Hij legde uit: “Je vraagt je toch af wat die dieren hier komen doen. Flamingo’s staan nou niet bepaald bekend als goede vliegers. Heel anders dan die gieren uit Spanje die hier een paar weken geleden op bezoek waren. (…) Voor flamingo’s is het hard werken.”