Connect with us

Economie

Gordon Ramsay verklapt zijn beste barbecuetips voor de perfecte hamburger.

Iedereen is het erover eens dat de zomer het beste barbecueseizoen is. Niets leuker dan gezellig rond de barbecue zitten. En er is altijd een ruime keuze: ook voor mensen die niet van vlees houden. Nu onthulde Gordon Ramsay het geheim van heerlijk sappige hamburgers.

Het bakken van een hamburger op een barbecue is niet altijd een koud kunstje. Je moet toch wel wat ervaring hebben om niet te eindigen met een droog lapje vlees. Om dat te vermijden deelt Gordon Ramsay enkele nuttige tips met de wereld.

Heel wat mensen kennen Gordon Ramsay vanwege zijn legendarische uitbarstingen op televisie, maar hij is op de eerste plaats uiteraard een voortreffelijke kok.

In de video hieronder deelt Ramsay enkele geweldige tips voor de perfecte hamburger. Volgens hem moet die op de grill klaargemaakt zijn. Op die manier krijg je de perfecte gegrilde smaak.

In een video van Good Morning America onthulde hij: “Het geheim zit ‘m in het vleesmengsel.”

De chef-kok gebruikt een mix van klapstuk, rundergehakt en halslap, waaraan hij een ei toevoegt om het geheel te binden.

Zijn advies is om het vleesmengsel een dag voordien te bereiden en het een dagje in de koelkast te laten liggen. Het vlees goed kruiden, de hamburgers vormen en een scheutje olie toevoegen.

Hij heeft ook nog eens een geweldige tip om te voorkomen dat de hamburgers barsten tijdens het grillen.

Daarover vertelde Gordon Ramsay: “Als je de hamburgers op de grill legt, is het geheim om ze zo weinig mogelijk te bewegen. Hoe vaker je ze aanraakt, hoe groter het risico dat je ze breekt.”

Bekijk de tips van Ramsay hieronder en deel dit met je vrienden!