Connect with us

Diertjes

Geitje sterft van de shock tijdens inbraak in kinderboerderij.

Maandagnacht is er ingebroken bij Kinderboerderij de Sik. De inbraak had een dramatische afloop. Naast gestolen en vernielde spullen, rouwen de medewerkers om het overlijden van landgeit Griet. Zij was mama van twee lammetjes.

De dierenarts vreest dat de stress van de inbraak haar teveel werd. De inbrekers joegen het dier wellicht op of voerden haar, waardoor ze in shock raakte.

Lammetjes zonder mama

Nu blijven de twee lammetjes van Griet moederloos achter. De kinderboerderij geeft mee dat dit tot heel wat stress kan leiden. De verzorgers moeten nu alle zeilen bij zetten om de dieren te kalmeren. Via Facebook vragen de medewerkers dat de daders zich zouden melden. Ze schreven: “We hopen dat de daders zich diep schamen en hiervoor hun verantwoordelijkheid nemen. Ook vrienden van de (waarschijnlijk jonge) daders mogen dit tuig negeren en duidelijk maken dat inbraak met dood door schuld echt niet kan.”

Ook financieel komt de inbraak hard aan. De kinderboerderij werkt immers voornamelijk op donaties en met vrijwilligers.