Connect with us

Diertjes

Extreem zeldzame beelden van zwarte panter en luipaard koppeltje in het wild gaan viraal.

Deze magische natuurkiekjes van een luipaard en zwarte panter koppeltje gingen compleet viraal nadat ze op Instagram werden gedeeld.

Natuurfotograaf Mithun H. omschrijft de dieren als ‘The Eternal Couple’, een extreem zeldzaam koppeltje: een zwarte partner en een luipaard.

De fotograaf zegt dat de twee al een poos samen zijn. De voorbije vier jaar zwierven ze samen door de jungle van Kabini in India. Hij had luipaard Cleopatra en de panter Saaya eerder al gezien, maar dit was de eerste keer dat hij erin slaagde om ze ook samen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Een zwarte panter is in wezen een melanistisch luipaard, het omgekeerde van albinisme.

Ze zijn een magisch stelletje en social mediagebruikers kunnen hun ogen niet geloven. De post op Instagram kreeg ondertussen meer dan 84.000 likes.

Mithun (31) legde uit aan The Indian Express: “Ik moest hier zes dagen op dezelfde plaats op wachten, omdat Saaya en Cleopatra ongeveer honderd meter verderop in het dichte struikgewas kon horen paren, maar niet kon zien omwille van het beperkte zicht.”

Hij vervolgde: “Ze hadden een enorme prooi gevangen en zouden niet vertrekken voordat het op was. Dat was waar de kennis en jarenlange ervaring in het volgen van de panter zijn vruchten opwierp.”

En het wachten was de moeite waard! De kiekjes zijn adembenemend om te kijken.

View this post on Instagram

The Eternal Couple . Saaya and Cleopatra have been courting since 4 years now and whenever they are together it’s a sight to behold. The forest comes alive as they trot nonchalantly in his fabled kingdom. Usually in the courting pairs generally it is the Male who takes charge and moves around with the female following close behind. But with this couple it was definitely Cleo who was in charge while the Panther followed. . This was shot on a surreal winter morning when a single Deer alarm led me to this breathtaking sight. . #kabini #love #leopard #nikon #wild #Natgeo #mithunhphotography #instagood #instadaily #jungle #bigcat #forest #wildlifephotography #nature #wildlife #blackpanther #melanistic #therealblackpanther #thebisonresort

A post shared by Mithun H (@mithunhphotography) on