-

Diertjes

Extreem zeldzame beelden van zwarte panter en luipaard koppeltje in het wild gaan viraal.

Deze magische natuurkiekjes van een luipaard en zwarte panter koppeltje gingen compleet viraal nadat ze op Instagram werden gedeeld.

Natuurfotograaf Mithun H. omschrijft de dieren als ‘The Eternal Couple’, een extreem zeldzaam koppeltje: een zwarte partner en een luipaard.

De fotograaf zegt dat de twee al een poos samen zijn. De voorbije vier jaar zwierven ze samen door de jungle van Kabini in India. Hij had luipaard Cleopatra en de panter Saaya eerder al gezien, maar dit was de eerste keer dat hij erin slaagde om ze ook samen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Een zwarte panter is in wezen een melanistisch luipaard, het omgekeerde van albinisme.

Ze zijn een magisch stelletje en social mediagebruikers kunnen hun ogen niet geloven. De post op Instagram kreeg ondertussen meer dan 84.000 likes.

Mithun (31) legde uit aan The Indian Express: “Ik moest hier zes dagen op dezelfde plaats op wachten, omdat Saaya en Cleopatra ongeveer honderd meter verderop in het dichte struikgewas kon horen paren, maar niet kon zien omwille van het beperkte zicht.”

Hij vervolgde: “Ze hadden een enorme prooi gevangen en zouden niet vertrekken voordat het op was. Dat was waar de kennis en jarenlange ervaring in het volgen van de panter zijn vruchten opwierp.”

En het wachten was de moeite waard! De kiekjes zijn adembenemend om te kijken.

View this post on Instagram

The Eternal Couple . Saaya and Cleopatra have been courting since 4 years now and whenever they are together it’s a sight to behold. The forest comes alive as they trot nonchalantly in his fabled kingdom. Usually in the courting pairs generally it is the Male who takes charge and moves around with the female following close behind. But with this couple it was definitely Cleo who was in charge while the Panther followed. . This was shot on a surreal winter morning when a single Deer alarm led me to this breathtaking sight. . #kabini #love #leopard #nikon #wild #Natgeo #mithunhphotography #instagood #instadaily #jungle #bigcat #forest #wildlifephotography #nature #wildlife #blackpanther #melanistic #therealblackpanther #thebisonresort

A post shared by Mithun H (@mithunhphotography) on

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder