Connect with us

Economie

Echtgenoot Nikkie Plessen haalt keihard uit: ‘Wij zijn geen graaiers!’

Multimiljonaire Nikkie Plessen kreeg de wind van voor nadat bekend raakte dat zij een groot bedrag coronasteun had ontvangen. Er gingen bedragen de ronde van ruim 9 ton en dat zorgde op de sociale media voor een ware storm. Nu legt haar echtgenoot Ruben Bontekoe uit hoe de vork aan de steel zit.

‘Geen graaiers’

Ruben vertelde aan Quote: “Ook dit jaar weer zullen wij met ons bedrijf, ondanks de Coronacrisis en ondanks de NOW steun, wederom voor vele miljoenen Euro’s aan belastingen en premies afdragen. Wij graaien dus niet, maar dragen fors bij aan de Nederlandse economie.”

Fonds niet nodig

Het bedrijf doet het beter dan verwacht. Daarom stort het bedrijf de coronasteun terug. Daarover onthulde Ruben: “Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en kunnen wij gelukkig concluderen dat de schade voor ons bedrijf aanmerkelijk lager is dan waar we afgelopen maart rekening mee hielden. Met ons bedrijf gaat het gelukkig nog steeds goed.”

Van nationaal belang

Het koppel stelt dat ze heel wat doen voor de Nederlandse economie. Ze becijferden dat ze met hun belastinggeld jaarlijks 22.500 dagen aan ziekenhuisbedden betalen. Het bedrijf maakte vorig jaar om en bij de 18 miljoen euro over aan de overheid in de vorm van sociale lasten, belastingen en premies.