Connect with us

Economie

Dolfijnen die hele leven in zwembad van hotel doorbrachten, eindelijk vrijgelaten.

De situatie van dolfijnen die leven in gevangenschap is vaak dramatisch. De bassins in aquaria, parken en zelfs hotels zijn uiteraard veel te klein voor een normaal leven. Wereldwijd zitten er orka’s en dolfijnen opgesloten in veel te kleine bassins. We moeten hier een einde aan maken, precies zoals gebeurde met Rocky en Rambo die eindelijk hun vrijheid tegemoet konden zwemmen.

De dolfijnen Rocky en Rambo zaten gevangen in het Melka Hotel op Bali. Nu kunnen ze eindelijk genieten van de oceaan!

Hieronder leren we meer over deze prachtige dieren. In de onderstaande video zien we hoe ze voor het eerst kunnen genieten van hun nieuwe maritiem reservaat. Ze zaten twee derde van hun leven opgesloten in een hotelzwembad, waar ze kunstjes moesten opvoeren voor de toeristen.

Gelukkig bewoog Dolphin Project Association hemel en aarde om deze dolfijnen te bevrijden. Bij de redding kwam veel meer kijken dan de dolfijnen gewoon terug in de oceaan plaatsen. Rocky en Rambo kregen intensieve begeleiding om hen klaar te stomen voor een terugkeer naar hun natuurlijke habitat. Ze moesten zich leren voeden en leren omgaan met andere dieren en soortgenoten.

Nu genieten de dolfijnen al enkele maanden van hun herwonnen vrijheid en leven ze zoals dolfijnen in het wild. Zoals het hoort!

Ze sloten zich aan bij soortgenoten, met wie ze nu een familie vormen. De organisatie werkt nauw samen met de lokale bevolking.

Laten we het werk van deze organisatie in het zonnetje zetten. Hun inspanningen zijn cruciaal voor het welzijn van walvisachtigen en dolfijnen.