-

Economie

Dierenbeschermers redden babygorilla uit val van stropers.

In het Virungapark in Congo zijn de ‘Gorilla Doctors’ erin geslaagd om het leven van een kleine babygorilla te redden. De aap genaamd Theodore zat vast in een stropersval. Stropers zetten dergelijke vallen uit om kleiner wild te vangen, maar helaas zijn ook gorilla’s vaak het slachtoffer van de wrede vallen. De dieren eindigen dan vaak met een geamputeerd ledemaat, als ze het al overleven.

De activiteiten van stropers zijn sinds het begin van de coronapandemie alarmerend toegenomen in Afrikaanse landen. Door de inzet van de lokale parkwachters was de stroperij in het Virunga National Park de voorbije jaren precies afgenomen. Omdat er nauwelijks nog toeristen komen, zijn er ook bijna geen inkomsten. Daardoor kunnen ook de parkwachters niet meer betaald worden. Dat heeft dan weer tot gevolg dat de gorilla’s in het park niet meer zo goed beschermd zijn.

Het Virunga NationalPark vraagt via Twitter om steun om de vallen in de habitat van de gorilla’s te helpen verwijderen.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder