Connect with us

Economie

Dierenbeschermers redden babygorilla uit val van stropers.

In het Virungapark in Congo zijn de ‘Gorilla Doctors’ erin geslaagd om het leven van een kleine babygorilla te redden. De aap genaamd Theodore zat vast in een stropersval. Stropers zetten dergelijke vallen uit om kleiner wild te vangen, maar helaas zijn ook gorilla’s vaak het slachtoffer van de wrede vallen. De dieren eindigen dan vaak met een geamputeerd ledemaat, als ze het al overleven.

De activiteiten van stropers zijn sinds het begin van de coronapandemie alarmerend toegenomen in Afrikaanse landen. Door de inzet van de lokale parkwachters was de stroperij in het Virunga National Park de voorbije jaren precies afgenomen. Omdat er nauwelijks nog toeristen komen, zijn er ook bijna geen inkomsten. Daardoor kunnen ook de parkwachters niet meer betaald worden. Dat heeft dan weer tot gevolg dat de gorilla’s in het park niet meer zo goed beschermd zijn.

Het Virunga NationalPark vraagt via Twitter om steun om de vallen in de habitat van de gorilla’s te helpen verwijderen.