-

Economie

Beste vriendjes met 2 procent overlevingskans bij geboorte, studeren samen af.

Twee inspirerende beste vriendjes, die bij hun geboorte slechts twee procent overlevingskans kregen, overwonnen enorme hordes om samen van de middelbare school af te studeren.

Volgens Reddit gebruiker Tom Frost hadden zijn zoon Odin en zijn beste maatje Jordan niet de gemakkelijkste jeugd. Tom postte een foto van hun eerste schooldag en dan een nieuwe foto van hoe ze samen afstuderen.

Tom legt uit dat ze bij hun geboorte slechts twee procent overlevingskans hadden. Dokters twijfelden of ze ooit zouden kunnen wandelen en zeiden dat ze wellicht in een vegetatieve staat zouden leven.

Maar de jongens overtroffen alle verwachtingen en studeerden samen af van de middelbare school.

Onnodig te zeggen dat de post van Tom overladen werd met positieve reacties. En ook de jongens zelf lazen de post.

Tom zei dat hij vreesde dat de diploma-uitreiking door de coronapandemie overschaduwd zou worden. “Maar nadat ik reactie na reactie las om onze zoon te feliciteren en deze jongens te feliciteren, was het eigenlijk een grotere viering dan we ooit hadden kunnen dromen”, vertelde Tom.

Dergelijke verhalen verwarmen mijn hart. Laten we deze jongetjes overladen met hartjes!

My son and his best friend, both told their survival rate would be around 2%, never walk, and live in a vegetative state if they made it past 7 years, both walked the stage and graduated tonight!!! (Left pic is from the first day of school. The right is from graduation this evening) from r/MadeMeSmile

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder