Connect with us

Economie

Bakker na 40 jaar ontslagen omdat ze betaalde voor ouderen die alleen maar cash hadden.

Een vrouw die 40 jaar lang voor een bakkerij werkte, is ontslagen omdat ze geld nam van klanten om dan te betalen met haar eigen kaart.

Megan Metcalfe (60) is ontslagen bij Birds Bakery in Nottingham. De bakkerij aanvaardde tijdens de pandemie geen cash geld meer uit hygiënische overwegingen. Ze nam ongeveer 150 euro aan cash geld aan van klanten en gebruikte dan haar eigen bankkaart om te betalen.

Megan zei: “Ik beseft dat ik het beleid geschonden heb. Maar ze hadden hun spulletjes al en stonden al bij de toonbank. Er was geen sprake van dat ik een bejaarde man of vrouw zou wegsturen omdat ze geen kaart hadden. Ze hadden de waren al aangeraakt, dus dat had ik dan moeten weggooien of moeten ontsmetten.”

Haar schorsing ging in op 19 juni en daarna kreeg ze te horen dat ze ontslagen was.

Megan zei: “Ik probeerde gewoon het goede te doen. Ik ben echt overstuur door de hele situatie.” Ze voegde er nog aan toe dat ze het niet over haar hart kon krijgen om de klanten weg te sturen. Heel wat van die klanten kwamen immers elke dag brood kopen.

De bazen van de bakkerij lieten weten dat ze het betreuren dat ze Megan moesten ontslaan vanwege haar acties. De manager verklaarde: “Een groot aantal van onze klanten zijn bejaarden – onder wie heel wat kwetsbare personen – en het is onze verantwoordelijkheid om hen veilig te houden.”

Wat vind jij van de beslissing van deze bakkerij?