-

Economie

Bakker na 40 jaar ontslagen omdat ze betaalde voor ouderen die alleen maar cash hadden.

Een vrouw die 40 jaar lang voor een bakkerij werkte, is ontslagen omdat ze geld nam van klanten om dan te betalen met haar eigen kaart.

Megan Metcalfe (60) is ontslagen bij Birds Bakery in Nottingham. De bakkerij aanvaardde tijdens de pandemie geen cash geld meer uit hygiënische overwegingen. Ze nam ongeveer 150 euro aan cash geld aan van klanten en gebruikte dan haar eigen bankkaart om te betalen.

Megan zei: “Ik beseft dat ik het beleid geschonden heb. Maar ze hadden hun spulletjes al en stonden al bij de toonbank. Er was geen sprake van dat ik een bejaarde man of vrouw zou wegsturen omdat ze geen kaart hadden. Ze hadden de waren al aangeraakt, dus dat had ik dan moeten weggooien of moeten ontsmetten.”

Haar schorsing ging in op 19 juni en daarna kreeg ze te horen dat ze ontslagen was.

Megan zei: “Ik probeerde gewoon het goede te doen. Ik ben echt overstuur door de hele situatie.” Ze voegde er nog aan toe dat ze het niet over haar hart kon krijgen om de klanten weg te sturen. Heel wat van die klanten kwamen immers elke dag brood kopen.

De bazen van de bakkerij lieten weten dat ze het betreuren dat ze Megan moesten ontslaan vanwege haar acties. De manager verklaarde: “Een groot aantal van onze klanten zijn bejaarden – onder wie heel wat kwetsbare personen – en het is onze verantwoordelijkheid om hen veilig te houden.”

Wat vind jij van de beslissing van deze bakkerij?

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder