-

Economie

Zestien vrienden besmet met corona na eerste avondje stappen.

Nu de maatregelen versoepeld zijn, wilden Erika Crisp en vijftien vrienden een avondje gaan stappen in Jacksonville in de Verenigde Staten. Ze hadden zich wekenlang keurig aan de regels gehouden, dus het was tijd voor een drankje. Nu blijkt dat ze een stevige kater overhouden aan dat avondje uit. Ze zijn alle zestien besmet met corona.

Eerder deze maand trok het gezelschap naar Lynch’s Irish Pub. Erika Crisp is inmiddels acht dagen ziek. Ook haar vrienden testten positief. Ze vertelde: “Het enige wat we gemeenschappelijk hebben, is dat avondje uit in het café.”

Andere klanten van de bar raakten ook besmet. De manager gaat de zaak nu een weekend sluiten om het café te ontsmetten. Erika, die zelf verpleegster is, vertelde: “De afgelopen maanden hebben we alles goed gedaan. En de eerste avond dat we uitgaan … dit zal wel de Wet van Murphy zijn.”

Geen van de vrienden droeg een mondkapje en daar hebben ze nu spijt van. De verpleegster onthulde: “We hadden een mondkapje moeten dragen. We hadden afstand moeten houden. Het was nog te vroeg om alles weer open te gooien.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder