Connect with us

Economie

Zestien vrienden besmet met corona na eerste avondje stappen.

Nu de maatregelen versoepeld zijn, wilden Erika Crisp en vijftien vrienden een avondje gaan stappen in Jacksonville in de Verenigde Staten. Ze hadden zich wekenlang keurig aan de regels gehouden, dus het was tijd voor een drankje. Nu blijkt dat ze een stevige kater overhouden aan dat avondje uit. Ze zijn alle zestien besmet met corona.

Eerder deze maand trok het gezelschap naar Lynch’s Irish Pub. Erika Crisp is inmiddels acht dagen ziek. Ook haar vrienden testten positief. Ze vertelde: “Het enige wat we gemeenschappelijk hebben, is dat avondje uit in het café.”

Andere klanten van de bar raakten ook besmet. De manager gaat de zaak nu een weekend sluiten om het café te ontsmetten. Erika, die zelf verpleegster is, vertelde: “De afgelopen maanden hebben we alles goed gedaan. En de eerste avond dat we uitgaan … dit zal wel de Wet van Murphy zijn.”

Geen van de vrienden droeg een mondkapje en daar hebben ze nu spijt van. De verpleegster onthulde: “We hadden een mondkapje moeten dragen. We hadden afstand moeten houden. Het was nog te vroeg om alles weer open te gooien.”