-

Economie

Wellicht zo’n vijftien ‘homogenezers’ actief in Nederland.

In Nederland zijn naar schatting om en bij de 15 organisaties en personen actief die therapieën aanbieden om mensen te ‘genezen’ van hun homoseksualiteit. Dat blijkt uit onderzoek dat minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, naar de Tweede Kamer stuurde.

De Tweede Kamer had het onderzoek gevraagd. Gevreesd wordt dat vooral kwetsbare jongeren het slachtoffer worden van dergelijke praktijken. Er bestaat een meerderheid om de zogenaamde ‘homogenezingen’ strafbaar te maken.

Veel druk

Het onderzoek bracht aan het licht dat voornamelijk jongeren in sommige orthodox-christelijke gemeenschappen veel druk voelen om hun geaardheid te onderdrukken. Soms wordt homoseksualiteit zelfs gezien als ‘demonen’ en het ‘kwade’, waarvan zij dan bevrijd moeten worden.

Personen die deze therapieën ondergingen, maken gewag van intimiderende en zeer ingrijpende situaties. Het onderzoek stelt: “Degenen die dit hebben meegemaakt, hebben hier schadelijke gevolgen van ondervonden.” De mensen die deze sessies volgden, deden dit doorgaans wel uit eigen beweging.

Kwakzalverij

Homobelangenorganisatie COC reageert furieus: “Dat dit soort kwakzalverij in Nederland nog steeds voorkomt, staat nu onomstotelijk vast. Ook staat vast hoe ernstig de gevolgen zijn voor mensen die er het slachtoffer van worden. Het is nu aan de politiek om dit soort praktijken direct te verbieden.”

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder