Connect with us

Economie

Vrouw vervolgt 12-jarige op fiets die ze had aangereden omdat haar auto gekrast was.

Een Russische vrouw spande met succes een rechtszaak aan tegen een 12-jarige fietser die ze had aangereden. De reden? Haar auto was gekrast door de fiets.

Het ongeluk vond plaats in 2019. De jongen hield er verwondingen aan over en het is nog maar de vraag of er schade is op lange termijn. Nu moet zijn familie een schadevergoeding van bijna 1.500 euro betalen.

Lilia Khoruzhenko was met haar auto onderweg in Kolsky toen ze het kind op zijn fiets ramde. De vrouw was ongedeerd, maar de jongen had minder geluk. Hoewel hij goed herstelde, zeggen dokters dat hij moet wachten tot hij 25 jaar oud is om zijn voorste rij tanden te vervangen.

De familie van de jongen besloot om de vrouw niet te vervolgen omdat ze zich op het herstel van hun zoon wilden concentreren.

Maar kort daarna sleepte de vrouw de familie van de jongen voor de rechter vanwege de krassen op haar Volkswagen Tiguan. Ze argumenteerde dat de jongen de verkeerswetgeving had overtreden. In de regio mogen minderjarigen onder de 14 jaar namelijk alleen op het fietspad of de stoep fietsen.

Ondanks een onafhankelijk onderzoek dat uitwees dat de jongen geen verkeersovertredingen begint, werd de familie toch veroordeeld tot een schadevergoeding. De familie liet weten beroep te zullen instellen.