-

Economie

Vrouw ontdekt dat ze haar man al ontmoette op vakantie toen ze zes jaar oud was.

Een koppel dat er rotsvast van overtuigd was dat ze elkaar op de universiteit leerden kennen, kwam erachter dat ze elkaar al eens ontmoetten op vakantie.

Hun liefde was voorbestemd! Heidi Parker en Ed Savitt groeiden op bijna 300 kilometer afstand van elkaar op, maar het lot bracht hen twee keer samen!

Het Brits stel dacht dat ze elkaar hadden leren kennen op de universiteit in Newcastle. Daar verbleven ze met een jaar verschil in hetzelfde studentenhuis.

Ed trok in het studentenhuis in nadat Heidi was vertrokken. In 2011 stuurde hij haar een berichtje via Facebook om te vragen hoe de wasmachine werkte.

De twee raakten aan de praat en ze hadden een date. Vanaf dat moment klikte het meteen. Ze zouden onafscheidelijk worden. Enkele jaren later gingen ze samenwonen. Ed vroeg haar ten huwelijk tijdens een wandeling en Heidi zei ‘ja’.

Enkele maanden later was het stelletje aan het tafelen met de mama van Heidi, Kay. De moeder herinnerde zich een familievakantie in 1997 in een resort in Turkije. Daar had Heidi een vriendje ontmoet dat ook Ed heette.

Een paar weken later stuurde Kay een foto van de familievakantie met de jonge Heidi en haar vriendje Ed. En wat wilde het lot? Die jongen was gewoon Ed met wie ze zou trouwen!

Heide onthulde aan Unilad: “Ik was zo geschokt dat ik moest gaan liggen. Ed was ook verbaasd. We konden het gewoon niet geloven.”

Hun eerste ontmoeting in Turkije was op hun bruiloft uiteraard het gespreksonderwerp van de dag.

Heidi vertelde dat zij en Ed de mensen graag vertellen over deze bijzondere anekdote. Ondertussen keerden ze zelfs terug naar Bodrum om de plaats te bezoeken waar ze elkaar voor het eerst leerden kennen!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder