Connect with us

Economie

Vrouw met twee baarmoeders is zwanger van tweeling.

Kelly Fairhurst (28) heeft twee baarmoeders en nu is ze zwanger van een tweeling. De kans is bijzonder klein: 1 op 50 miljoen.

De Britse vrouw kreeg het bijzondere nieuws te horen bij haar echo van 12 weken. Aanvankelijk dachten de dokters nog dat haar baarmoeder uit twee delen bestond, maar de echo toonde aan dat dat niet het geval was. Kelly vertelde aan een Britse krant: “Ik dacht: ‘Goh, wat een verrassing’. Het maakt je ongelofelijk dankbaar en ik krijg gewoon twee geweldige baby’s. (…) Maar om eerlijk te zijn, is dit toch best een bizarre situatie.”

De dokters zijn nu bang dat de kinderen te vroeg geboren zullen worden of dat de vrouw twee keer zal moeten bevallen. Kelly zei: “De bedoeling is om ze allebei te halen tijdens een keizersnede, maar mijn laatste twee bevallingen gingen zo snel dat het een risico is.”

Kelly en haar partner Joshua hebben al twee kindjes, Margot (3) en Agyness (4).