Connect with us

Economie

Verpleegster verzorgt handen bejaarde vrouw, detail op foto roert mensen tot tranen toe.

Een bejaarde dame vond dat ze lelijke handen had. Maar dan gaf de verpleegster een antwoord dat de wereld rondging en overal geprezen werd.

Medewerkers van ziekenhuizen en zorginstellingen verrichten elke dag mirakels. Ze doen veel meer dan wat er van hen verwacht wordt. Deze liefdevolle mensen doen er alles aan om ons beter te doen voelen.

Brandalyn Mae Porter is als verpleegster aan de slag in Amerika. De vrouw weet maar al te goed dat het belangrijk is om zowel de fysieke als de mentale gezondheid van mensen te verzorgen.

De verpleegster getuigde in een Facebookgroep genaamd Love What Matters over een bijzondere ervaring met een bejaarde dame. Het verwondert ons niet dat deze post compleet viraal ging. En als je het leest, zal je haar passie en medeleven gewoon voelen!

“Vandaag op het werk was ik de nagels van een nieuwe bewoonster aan het lakken. Toen we alle kleurtjes hadden bekeken, zei ze dat ze transparant wilde. Het enige wat ik kon denken was: ‘transparant’?! Dat is ook niet heel leuk.

Ik vroeg haar waarom ze transparant had gekozen en zij zei: ‘Mijn handen zijn lelijk, ik wil er geen aandacht op vestigen’.

Toen antwoordde ik voorzichtig: ‘Je handen vertellen het verhaal van je leven. Ze vertellen een verhaal van liefde, zorg en avontuur. Deze handen hebben dingen aangeraakt en vastgepakt waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen om op een dag ook te doen.

En na die woorden koos de vrouw voor een roos kleurtje op haar nagels.

Soms is datgene waarbij we ons het meest onzeker voelen, precies dat waarin anderen schoonheid zien.”

Dit is zo’n krachtig verhaal! Laten we dit bericht delen om alle zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending