Connect with us

Economie

Verpleegster verzorgt handen bejaarde vrouw, detail op foto roert mensen tot tranen toe.

Een bejaarde dame vond dat ze lelijke handen had. Maar dan gaf de verpleegster een antwoord dat de wereld rondging en overal geprezen werd.

Medewerkers van ziekenhuizen en zorginstellingen verrichten elke dag mirakels. Ze doen veel meer dan wat er van hen verwacht wordt. Deze liefdevolle mensen doen er alles aan om ons beter te doen voelen.

Brandalyn Mae Porter is als verpleegster aan de slag in Amerika. De vrouw weet maar al te goed dat het belangrijk is om zowel de fysieke als de mentale gezondheid van mensen te verzorgen.

De verpleegster getuigde in een Facebookgroep genaamd Love What Matters over een bijzondere ervaring met een bejaarde dame. Het verwondert ons niet dat deze post compleet viraal ging. En als je het leest, zal je haar passie en medeleven gewoon voelen!

“Vandaag op het werk was ik de nagels van een nieuwe bewoonster aan het lakken. Toen we alle kleurtjes hadden bekeken, zei ze dat ze transparant wilde. Het enige wat ik kon denken was: ‘transparant’?! Dat is ook niet heel leuk.

Ik vroeg haar waarom ze transparant had gekozen en zij zei: ‘Mijn handen zijn lelijk, ik wil er geen aandacht op vestigen’.

Toen antwoordde ik voorzichtig: ‘Je handen vertellen het verhaal van je leven. Ze vertellen een verhaal van liefde, zorg en avontuur. Deze handen hebben dingen aangeraakt en vastgepakt waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen om op een dag ook te doen.

En na die woorden koos de vrouw voor een roos kleurtje op haar nagels.

Soms is datgene waarbij we ons het meest onzeker voelen, precies dat waarin anderen schoonheid zien.”

Dit is zo’n krachtig verhaal! Laten we dit bericht delen om alle zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken!