Connect with us

Economie

Veronica tikt Derksen niet op de vingers vanwege ‘racistische’ uitspraken.

Veronica gaat Johan Derksen niet op het matje roepen vanwege zijn uitspraken over rapper Akwasi. De zender liet in een verklaring weten: “Uitspraken binnen Veronica Inside komen voor rekening van de mensen aan tafel.” Ze voegen er wel aan toe dat de zender tegen het opzettelijk kwetsen zijn van medemensen of bevolkingsgroepen.

Derksen haalde in de uitzending flink uit naar Akwasi en zijn toespraak tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam. De voetbalgoeroe vindt Akwasi ‘een ontzettend vervelende raaskallende rapper’.

Schreeuwende gekkies

Derksen zei over de protesten dat hij op televisie ‘alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen’. Rene van der Gijp en hij kunnen zich niet voorstellen dat het racismeprobleem daadwerkelijk zo groot is als de mensen zeggen.

Daarna noemden ze de man die in Leeuwaarden verkleed als Zwarte Piet op een BLM-protest verscheen ‘een held’. Derksen grapte daarop: “Weten we wel zeker dat dat niet Akwasi is?”

Boze mensen

Derksen en zijn tafelgenoten werden op de sociale media overladen met kritiek over die laatste uitspraak. Sommige mensen vinden dat Veronica standpunt moet innemen en Derksen op de vingers moet tikken.