Connect with us

Economie

Tsjetsjenen en Noord-Afrikaanse drugsdealers ontketenen halve burgeroorlog in Dijon.

In de Oost-Franse stad Dijon wordt al enkele dagen hevig strijd gevoerd tussen groepen Noord-Afrikaanse drugsdealers en Tsjetsjenen. Ook in de Franse stad Nice zijn hevige rellen uitgebroken tussen deze twee groepen. Dat melden verschillende Franse media en de beelden van de ongeregeldheden zijn heftig.

Maandagavond dreef de politie nog een groep gewapende en gemaskerde mannen uit elkaar. De autoriteiten hebben het over een ‘racistisch conflict’.

Strafexpedities

Nadat er afgelopen weekend drie strafexpedities plaatsvonden vanuit de Tsjetsjeense gemeenschap wilden de Noord-Afrikanen naar eigen zeggen hun wijk verdedigen. Volgens bepaalde bronnen, waaronder De Telegraaf, zouden die vanuit heel Frankrijk naar de Oost-Franse stad getrokken zijn.

Maandag was al de vierde avond op rij dat het heel onrustig was in de wijk Grésilles.


Er werd in de lucht geschoten met een AK-47, er werden vuilnisbakken en auto’s in brand gestoken en bewakingscamera’s werden vernield. Na massaal ingrijpen van de politie keerde de rust rond 22 uur terug. Er zijn vier arrestaties verricht.