-

Economie

Sylvia Sneijder deelt update over ernstig zieke man.

Wesley Sneijder kreeg eindelijk weer een beetje goed nieuws te horen. Zijn moeder, Sylvia, onthult nieuws over de scan van haar man Barry.

Geruststelling

Sylvia Sneijder onthulde aan weekblad Party: “Barry heeft onlangs zijn tweede scan gehad en is gelukkig nog steeds schoon. Dat stelt me toch enigszins gerust, hopelijk blijft het zo goed gaan.”

De vader van Wesley kreeg in 2019 de diagnose van een vorm van kanker. Daarna onderging hij drie operaties en moet om de drie maanden onder de scanner. Het zou gaan om een zeer agressieve kanker. De voormalig voetballer reageerde naar verluidt ongelofelijk opgelucht op het nieuws.

Moeilijke periode

Wesley heeft een zware tijd achter de rug. In 2019 kreeg hij niet alleen te horen dat zijn vader ernstig ziek is, maar kwam er ook een einde aan zijn relatie met Yolanthe. Ook hing hij zijn voetbalschoenen definitief aan de haak.

Deze problemen op persoonlijk gebied hadden een grote impact op Wesley. Zo was er vorig jaar nog een incident waarbij hij dronken een wijk in Utrecht op stelten zette.

Als gevolg van de coronacrisis kan Wesley nu ook zijn zoontje even niet meer zien. Xess Xava verblijft immers bij zijn moeder in Los Angeles. Daarover vertelde Wesley: “Hij begrijpt het zeer zeker. Hij weet dat, als deze situatie anders zou zijn, ik nu daar zou zijn geweest.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder