Connect with us

Economie

Spaanse politie koortsachtig op zoek naar ‘nijlkrokodil’ die in rivier is gespot.

Naar aanleiding van de coronapandemie zagen we beelden van dieren die de steden terug inpalmen. Maar in Spanje is een nijlkrokodil gespot! Deze waarschuwing ging natuurlijk niet onopgemerkt voorbij.

De politie is in de regio Valladolid namelijk actief op zoek naar een nijlkrokodil. Verschillende getuigen zeggen dat ze het dier zagen bij de rivier Douro. Dit is een van de langste rivieren van Spanje.

Een van die getuigen was de politieagent Francisco Sánchez. Die verklaarde aan The Guardian: “Het was een krokodil van 1,5 tot 2 meter lang. (…) Ik zag hem in het water bewegen voordat hij onder het oppervlak verdween. Ik was nog nooit zo dicht bij een krokodil, het was best stresserend.”

De autoriteiten zijn koortsachtig op zoek naar het reptiel. Experts, agenten en vrijwilligers doen sporenonderzoek. Sommige specialisten vermoeden dat het weleens om een otter zou kunnen gaan.

Een zogenaamd ‘krokodillennest’ bleek eerder gewoon een otternest te zijn. Maar beter voorkomen dan genezen. Wandelaars krijgen het advies om de rivier even links te laten liggen totdat het onderzoek is afgerond.

Los van de getuigenissen van enkele personen, is er geen enkel bewijs dat er zich daadwerkelijk een krokodil bij de rivier gevestigd heeft. Indien dat wel het geval mocht zijn, is het wellicht een huisdier dat gedumpt werd.

Wij hopen alvast dat er snel duidelijkheid komt!