-

Economie

Single papa adopteert vijf kinderen met handicap.

Een alleenstaande vader zal een zeer bijzondere Vaderdag beleven dit jaar: hij adopteerde namelijk zijn vijfde gehandicapt kind.

Ben Carpenter (35) uit West Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk wilde op 21-jarige leeftijd aanvankelijk slechts één kind adopteren. Nu wordt hij door zijn vrienden een ‘superpapa’ genoemd.

Superpapa

Maar tien jaar later werd Ben zopas vader van vijf nadat hij zijn zoontje Noah adopteerde. Noah lijdt aan een genetische aandoening genaamd het Cornelia de Lange syndroom. Hij sluit niet uit dat hij in de toekomst nog meer kinderen zal adopteren.

Zijn kinderen Jack (11), Ruby (8), Lily (6), Joseph (3) en Noah (1) hebben allemaal complexe noden, gaande van autisme tot het Pierre Robin syndroom.

De voltijdse vader zei:

“Zelfs toen ik nog maar 21 jaar oud was, wist ik dat ik zo snel mogelijk vader wilde worden. Ik was misschien nog erg jong, maar ik had altijd al een oud hoofd op mijn schouders. Ik dacht dat ze mij als single niet ernstig zouden nemen, maar ik was in de wolken toen ze dat wel deden.”

Omdat Ben altijd al met gehandicapte volwassenen en kinderen gewerkt had, wist hij dat hij een kind met een beperking moest adopteren. Hij wist immers perfect hoe hij voor hen moest zorgen.

Nog meer kinderen?

Nu, negen jaar later, heeft hij vijf kinderen met een beperking en hij zou het niet anders gewild hebben.

De geweldige vader geeft er niet om dat hij geen biologische kinderen heeft, want volgens hem zijn adoptiekinderen minstens even goed. En hoewel Ben erg gelukkig is met zijn kroost, sluit hij niet helemaal uit dat hij nog meer kinderen zal adopteren.

Hij zei:

“Momenteel ben ik niet van plan om nog meer kinderen te adopteren, maar ik ben één van die personen die nooit nooit zegt. Als er in de toekomst een kind mij echt nodig heeft, ben ik er zeker van dat ik hen zou adopteren.”

Ben is sinds zijn 21 jaar single gebleven en is niet op zoek naar een relatie omdat zijn vaderlijke plichten voorrang krijgen. Ben voegde eraan toe: “Ik heb nooit een relatie gezocht, want ik ben gelukkig zo.”

De bewonderenswaardige en gepassioneerde Ben heeft nog een belangrijke boodschap voor alle vaders: “Iedereen kan vader zijn, maar je moet iemand speciaal zijn om papa te zijn.”

Bekijk de video hieronder en DEEL dit met alle toegewijde papa’s die je kent!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder