Connect with us

Economie

Single papa adopteert vijf kinderen met handicap.

Een alleenstaande vader zal een zeer bijzondere Vaderdag beleven dit jaar: hij adopteerde namelijk zijn vijfde gehandicapt kind.

Ben Carpenter (35) uit West Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk wilde op 21-jarige leeftijd aanvankelijk slechts één kind adopteren. Nu wordt hij door zijn vrienden een ‘superpapa’ genoemd.

Superpapa

Maar tien jaar later werd Ben zopas vader van vijf nadat hij zijn zoontje Noah adopteerde. Noah lijdt aan een genetische aandoening genaamd het Cornelia de Lange syndroom. Hij sluit niet uit dat hij in de toekomst nog meer kinderen zal adopteren.

Zijn kinderen Jack (11), Ruby (8), Lily (6), Joseph (3) en Noah (1) hebben allemaal complexe noden, gaande van autisme tot het Pierre Robin syndroom.

De voltijdse vader zei:

“Zelfs toen ik nog maar 21 jaar oud was, wist ik dat ik zo snel mogelijk vader wilde worden. Ik was misschien nog erg jong, maar ik had altijd al een oud hoofd op mijn schouders. Ik dacht dat ze mij als single niet ernstig zouden nemen, maar ik was in de wolken toen ze dat wel deden.”

Omdat Ben altijd al met gehandicapte volwassenen en kinderen gewerkt had, wist hij dat hij een kind met een beperking moest adopteren. Hij wist immers perfect hoe hij voor hen moest zorgen.

Nog meer kinderen?

Nu, negen jaar later, heeft hij vijf kinderen met een beperking en hij zou het niet anders gewild hebben.

De geweldige vader geeft er niet om dat hij geen biologische kinderen heeft, want volgens hem zijn adoptiekinderen minstens even goed. En hoewel Ben erg gelukkig is met zijn kroost, sluit hij niet helemaal uit dat hij nog meer kinderen zal adopteren.

Hij zei:

“Momenteel ben ik niet van plan om nog meer kinderen te adopteren, maar ik ben één van die personen die nooit nooit zegt. Als er in de toekomst een kind mij echt nodig heeft, ben ik er zeker van dat ik hen zou adopteren.”

Ben is sinds zijn 21 jaar single gebleven en is niet op zoek naar een relatie omdat zijn vaderlijke plichten voorrang krijgen. Ben voegde eraan toe: “Ik heb nooit een relatie gezocht, want ik ben gelukkig zo.”

De bewonderenswaardige en gepassioneerde Ben heeft nog een belangrijke boodschap voor alle vaders: “Iedereen kan vader zijn, maar je moet iemand speciaal zijn om papa te zijn.”

Bekijk de video hieronder en DEEL dit met alle toegewijde papa’s die je kent!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending