Connect with us

Economie

Single papa adopteert vijf kinderen met handicap.

Een alleenstaande vader zal een zeer bijzondere Vaderdag beleven dit jaar: hij adopteerde namelijk zijn vijfde gehandicapt kind.

Ben Carpenter (35) uit West Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk wilde op 21-jarige leeftijd aanvankelijk slechts één kind adopteren. Nu wordt hij door zijn vrienden een ‘superpapa’ genoemd.

Superpapa

Maar tien jaar later werd Ben zopas vader van vijf nadat hij zijn zoontje Noah adopteerde. Noah lijdt aan een genetische aandoening genaamd het Cornelia de Lange syndroom. Hij sluit niet uit dat hij in de toekomst nog meer kinderen zal adopteren.

Zijn kinderen Jack (11), Ruby (8), Lily (6), Joseph (3) en Noah (1) hebben allemaal complexe noden, gaande van autisme tot het Pierre Robin syndroom.

De voltijdse vader zei:

“Zelfs toen ik nog maar 21 jaar oud was, wist ik dat ik zo snel mogelijk vader wilde worden. Ik was misschien nog erg jong, maar ik had altijd al een oud hoofd op mijn schouders. Ik dacht dat ze mij als single niet ernstig zouden nemen, maar ik was in de wolken toen ze dat wel deden.”

Omdat Ben altijd al met gehandicapte volwassenen en kinderen gewerkt had, wist hij dat hij een kind met een beperking moest adopteren. Hij wist immers perfect hoe hij voor hen moest zorgen.

Nog meer kinderen?

Nu, negen jaar later, heeft hij vijf kinderen met een beperking en hij zou het niet anders gewild hebben.

De geweldige vader geeft er niet om dat hij geen biologische kinderen heeft, want volgens hem zijn adoptiekinderen minstens even goed. En hoewel Ben erg gelukkig is met zijn kroost, sluit hij niet helemaal uit dat hij nog meer kinderen zal adopteren.

Hij zei:

“Momenteel ben ik niet van plan om nog meer kinderen te adopteren, maar ik ben één van die personen die nooit nooit zegt. Als er in de toekomst een kind mij echt nodig heeft, ben ik er zeker van dat ik hen zou adopteren.”

Ben is sinds zijn 21 jaar single gebleven en is niet op zoek naar een relatie omdat zijn vaderlijke plichten voorrang krijgen. Ben voegde eraan toe: “Ik heb nooit een relatie gezocht, want ik ben gelukkig zo.”

De bewonderenswaardige en gepassioneerde Ben heeft nog een belangrijke boodschap voor alle vaders: “Iedereen kan vader zijn, maar je moet iemand speciaal zijn om papa te zijn.”

Bekijk de video hieronder en DEEL dit met alle toegewijde papa’s die je kent!