Connect with us

Economie

Schoenmaker ontwerpt 75 centimeter lange schoenen om social distancing te respecteren.

Een schoenmaker uit Roemenië kwam met een geniaal idee om ervoor te zorgen dat de social distancing op een efficiënte manier wordt nageleefd. Grigore Lup ontwierp schoenen van 75 centimeter lang. Op die manier vergeet niemand nog om anderhalve meter afstand te houden!

Lup heeft al 39 jaar ervaring als schoenmaker en had een plan nodig om zijn zaak te redden tijdens de coronacrisis. Zo kwam hij op het idee van de social distancing schoenen. De schoenen zijn met de hand vervaardigd en van het beste leder.

Opdrachten vanuit de hele wereld

Zijn uitvinding werd opgepikt door de social media en nu stromen de opdrachten binnen vanuit alle uithoeken van de wereld. De meeste klanten geven aan dat ze de schoenen willen dragen op bij speciale aangelegenheden of gewoon op straat. De gigantische schoenen kosten omgerekend zo’n 103 euro.

De schoenen zijn echter alleen maar doeltreffend als ook je gesprekspartner zo’n paar heeft. Alleen op die manier houd je namelijk keurig anderhalve meter afstand!