Connect with us

Economie

Schandalig: Omstanders filmen reanimatie jong kind.

Dinsdagavond moesten de ambulancediensten uitrukken om dringende medische hulp te verlenen aan een kind in Sluiskil. De Zeeuwse politie meldt dat omstanders onbeschaamd beelden begonnen te maken.

De politie reageert verontwaardigd: “Bij de reanimatie van een jong kind vonden omstanders het nodig te filmen of fotograferen. Wij vragen u het beeldmateriaal niet online te zetten of te verspreiden. En beter nog … doe het de volgende keer niet.”

Nieuwsgierige omstanders

Het kindje lag op de stoep en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook een traumahelikopter en de brandweer kwamen ter plaatse. De reanimatie duurde erg lang, waardoor het voorval alsmaar meer kijklustigen trok.

Alleen professionele 112-fotografen mogen beelden maken, maar zij weten dat ze het slachtoffer nooit herkenbaar in beeld mogen brengen. De lens mag dus nooit op het slachtoffer gericht worden. Vaak wordt de familie eerst om toestemming gevraagd vooraleer de beelden te publiceren.