-

Economie

Rachel Hazes toost nog iedere avond op André.

Rachel Hazes heeft het momenteel razend druk. Ze werkt mee aan de tweede musical over wijlen André Hazes, ze schrijft aan een boek en daarnaast wil ze ook nog eens een eigen André Hazes kroeg beginnen.

De weduwe van de legendarische zanger schreef op Instagram: “Lieve schat, je zei altijd: ‘In de kroeg is het begonnen en daar ga ik ook mee eindigen’. Helaas is het je zelf niet gelukt om je eigen Hazes kroeg te openen. Maar hoe trots mag ik als vrouw zijn om dit ook nog voor je te realiseren en ik doe het met liefde voor je! Iedere avond drink ik er 1 op jou mop.”

Museum en kroeg

Vorige week verklapte Rachel haar horecaplannen aan weekblad Story. Ze vertelde dat haar drukke agenda de belangrijkste reden was waarom ze een punt zette achter haar relatie met Mike. Rachel onthulde: “Het is eigenlijk nog zwaar geheim. Maar ik vind het zo leuk, dat ik het met Story wel wil delen.”

Samen met horecaondernemer Won Yip gaat ze in Amsterdam een museum en kroeg openen om André Hazes te eren. Ze vertelde: “Samen met hem ga ik een Hazes-kroeg beginnen in Amsterdam. Een café waarin ook een museum rond de oude André Hazes komt.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder