-

Nieuwste

Ouders laten hun tweelingbaby’s vier dagen alleen thuis om te gaan feesten.

Geen haar op het hoofd van een normale ouder dat eraan zou denken om een baby alleen thuis achter te laten. Iedere ouder weet dat het zorgen voor een baby een enorme verantwoordelijkheid is. De kleintjes zijn immers volledig op ons aangewezen.

Een Russisch koppel zorgde wereldwijd voor heel wat woede. Het gaat ons verstand te boven wat deze ouders bezielde.

Margarita Yanayeva (23) en haar vriend Alexey (35) logen tegen vrienden en familia dat hun tweelingbaby’s in het ziekenhuis lagen met corona.

Daarna ging het koppel uit Vilyuchinks vier dagen lang te feesten. De baby’s lagen moederziel alleen thuis, zonder toezicht of voedsel, helemaal aan hun lot overgelaten.

Een bron verklaarde: “Er verstreken vier dagen zonder dat de kinderen door andere mensen werden gevoed of verzorgd.”

Ondertussen probeerde de oma van de tweeling de ouders vier dagen lang tevergeefs te bereiken. De oma wist dat het koppel in een gebied in lockdown woonde, dus ze was heel ongerust. Uiteindelijk schakelde ze de politie in en samen met hen deed de oma de verschrikkelijke ontdekking.

De kleintjes waren amper 16 weken oud. Ze werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek en medische behandeling.

De baby’s waren compleet uitgehongerd. Een van de jongetjes lag in coma, maar zou het helaas niet overleven. De toestand van het meisje is nog kritiek. Ze vecht momenteel nog voor haar leven.

De ouders zullen vervolgd worden wegens verwaarlozing en kindermishandeling. Ze riskeren een gevangenisstraf tot 20 jaar.

Veel sterkte en kracht aan de nabestaanden. We hopen uit de grond van ons hart dat het kleine meisje het haalt.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder