Connect with us

Economie

Meiden die meisje (12) schopten, verrassen haar met bloemen en chocola.

De twee jonge meiden die deze week Marit (12) bedreigden en schopten toen ze onderweg was naar haar nieuwe school, meldden zich bij de ouders van het meisje. Ze hadden bloemen en chocolade bij voor haar.

De moeder van het meisje vertelde aan het Dagblad van het Noorden: “Ze stonden ineens voor de deur. Mijn dochter deed open en schrok aanvankelijk, maar vervolgens is er binnen met de meiden gepraat. Ze betuigden heel veel spijt en berouw. Daarbij zijn harde woorden gevallen. Mijn man is heel duidelijk geweest over het feit dat hun vertoonde gedrag echt niet kan. Zij zeiden zich niet te hebben gerealiseerd dat het zo heftig was.” Ook de moeders van de twee jonge meiden waren meegekomen om te praten.

Geen aangifte

Het incident werd niet gefilmd volgens de meiden. Daar was de vader van Marit nochtans heel bang voor. De familie besloot om geen aangifte te doen: “Ze zijn minderjarig en we hebben in onderling overleg besloten om hiermee niet naar de politie te gaan.” De politie laat ondertussen wel weten dat ze nog gaan praten met het slachtoffer en de daders.

De kleine Marit krijgt ontzettend veel steun van haar omgeving. De moeder onthulde: “Ze is enorm verwend door iedereen om zich heen. Dat doet ons heel erg goed. En na het gesprek, hoeft ze ook niet meer bang te zijn, mocht ze de meiden ooit nog tegenkomen.”