-

Economie

Meiden die meisje (12) schopten, verrassen haar met bloemen en chocola.

De twee jonge meiden die deze week Marit (12) bedreigden en schopten toen ze onderweg was naar haar nieuwe school, meldden zich bij de ouders van het meisje. Ze hadden bloemen en chocolade bij voor haar.

De moeder van het meisje vertelde aan het Dagblad van het Noorden: “Ze stonden ineens voor de deur. Mijn dochter deed open en schrok aanvankelijk, maar vervolgens is er binnen met de meiden gepraat. Ze betuigden heel veel spijt en berouw. Daarbij zijn harde woorden gevallen. Mijn man is heel duidelijk geweest over het feit dat hun vertoonde gedrag echt niet kan. Zij zeiden zich niet te hebben gerealiseerd dat het zo heftig was.” Ook de moeders van de twee jonge meiden waren meegekomen om te praten.

Geen aangifte

Het incident werd niet gefilmd volgens de meiden. Daar was de vader van Marit nochtans heel bang voor. De familie besloot om geen aangifte te doen: “Ze zijn minderjarig en we hebben in onderling overleg besloten om hiermee niet naar de politie te gaan.” De politie laat ondertussen wel weten dat ze nog gaan praten met het slachtoffer en de daders.

De kleine Marit krijgt ontzettend veel steun van haar omgeving. De moeder onthulde: “Ze is enorm verwend door iedereen om zich heen. Dat doet ons heel erg goed. En na het gesprek, hoeft ze ook niet meer bang te zijn, mocht ze de meiden ooit nog tegenkomen.”

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder