-

Economie

Máxima in geel broekpak en op de fiets op werkbezoek.

Koningin Máxima bezocht dinsdagmiddag het Kunstmuseum in Den Haag. Het museum mocht pas weer de deuren openen. Ze kwam gewoon aanrijden in geel broekpak op de fiets. Als gevolg van de pandemie moest het museum elf weken lang gesloten blijven. Nu mogen ze een beperkt aantal bezoekers ontvangen.

De koningin kwam zich in hoogst eigen persoon vergewissen van hoe de maatregelen worden toegepast. Medewerkers gaven haar meer uitleg over het gelimiteerd toelaten van bezoekers en de vaste looproutes in het museum.

Koninklijk Blauw

Máxima bezocht de tentoonstelling Koninklijk Blauw. Deze tentoonstelling toont het Delftse aardwerk van stadhouder Willem III en Mary II Stuart. Zij worden gezien als de pleitbezorgers van deze kunstvorm in hun periode.

Prinses Beatrix

Eigenlijk moest prinses Beatrix de tentoonstelling in maart openen, maar de coronacrisis strooide roet in het eten. Topstukken uit het buitenland vonden zo hun weg niet naar het museum. In het museum werd een plekje vrijgehouden, moesten ze later toch nog naar Nederland overgevlogen worden.

View this post on Instagram

⁣Koningin Máxima bezoekt het Kunstmuseum Den Haag, dat is heropend na een sluiting van elf weken vanwege de coronapandemie. Culturele instellingen mogen per 1 juni onder voorwaarden weer open. Een algemene richtlijn voor bezoekers is om vooral lokaal uit te gaan, daarom bezocht Koningin Máxima een museum in eigen stad.?⠀ ⠀ Koningin Máxima spreekt met medewerkers van het museum, waaronder conservatoren en medewerkers die zich bezighouden met de invoering van de coronamaatregelen. Zo wordt o.a. gesproken over het niet kunnen presenteren van bruiklenen door de eerdere verplichte sluiting en over de invoering van de coronarichtlijnen voor musea.⠀ ⠀ Na de gesprekken bezoekt Koningin Máxima de tentoonstellingen ‘Koninklijk Blauw – Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary’ en ‘Breitner vs Israels – Vrienden en rivalen’.⠀ ⠀ @kunstmusem.nl #kunstmuseum #koninginmáxima #koningin #queen #tentoonstelling #koninklijkblauw #breitnervsisraels #coronapandemie #corona #covid19 #royalvisit #kunst #art #aardewerk #museum #kunstmusemdenhaag #denhaag ?ANP

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder