-

Economie

Máxima in geel broekpak en op de fiets op werkbezoek.

Koningin Máxima bezocht dinsdagmiddag het Kunstmuseum in Den Haag. Het museum mocht pas weer de deuren openen. Ze kwam gewoon aanrijden in geel broekpak op de fiets. Als gevolg van de pandemie moest het museum elf weken lang gesloten blijven. Nu mogen ze een beperkt aantal bezoekers ontvangen.

De koningin kwam zich in hoogst eigen persoon vergewissen van hoe de maatregelen worden toegepast. Medewerkers gaven haar meer uitleg over het gelimiteerd toelaten van bezoekers en de vaste looproutes in het museum.

Koninklijk Blauw

Máxima bezocht de tentoonstelling Koninklijk Blauw. Deze tentoonstelling toont het Delftse aardwerk van stadhouder Willem III en Mary II Stuart. Zij worden gezien als de pleitbezorgers van deze kunstvorm in hun periode.

Prinses Beatrix

Eigenlijk moest prinses Beatrix de tentoonstelling in maart openen, maar de coronacrisis strooide roet in het eten. Topstukken uit het buitenland vonden zo hun weg niet naar het museum. In het museum werd een plekje vrijgehouden, moesten ze later toch nog naar Nederland overgevlogen worden.

View this post on Instagram

⁣Koningin Máxima bezoekt het Kunstmuseum Den Haag, dat is heropend na een sluiting van elf weken vanwege de coronapandemie. Culturele instellingen mogen per 1 juni onder voorwaarden weer open. Een algemene richtlijn voor bezoekers is om vooral lokaal uit te gaan, daarom bezocht Koningin Máxima een museum in eigen stad.?⠀ ⠀ Koningin Máxima spreekt met medewerkers van het museum, waaronder conservatoren en medewerkers die zich bezighouden met de invoering van de coronamaatregelen. Zo wordt o.a. gesproken over het niet kunnen presenteren van bruiklenen door de eerdere verplichte sluiting en over de invoering van de coronarichtlijnen voor musea.⠀ ⠀ Na de gesprekken bezoekt Koningin Máxima de tentoonstellingen ‘Koninklijk Blauw – Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary’ en ‘Breitner vs Israels – Vrienden en rivalen’.⠀ ⠀ @kunstmusem.nl #kunstmuseum #koninginmáxima #koningin #queen #tentoonstelling #koninklijkblauw #breitnervsisraels #coronapandemie #corona #covid19 #royalvisit #kunst #art #aardewerk #museum #kunstmusemdenhaag #denhaag ?ANP

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder