Connect with us

Diertjes

Man wandelt duizenden kilometers om straathonden te redden en gouden mandje voor ze te vinden.

Gelukkig zijn er mensen op deze wereld die hun hele leven wijden aan het redden en beschermen van kwetsbare dieren. En deze dierenvriend is daar het beste voorbeeld van. Met weinig middelen doet hij alles wat hij kan om zo veel mogelijk straathonden een beter leven te schenken.

Tijdens een vakantie in Mexico stootte Stuart Williams op een ongewone voetganger. Stuart legde uit op Facebook:

“Een man duwde een karretje langs de kant van de weg en hij was omgeven door honden. Er lagen honden op zijn karretje. Achter hem stonden honden, voor hem en langs hem. De staarten kwispelden wild, er was geblaf en hij bleef zijn karretje maar voortduwen in de hitte.”

De hondenredder

De man was de 49-jarige Edgardo ‘Salva Perros’. Edgardo maakte er zijn levensmissie van om zwerfhonden te redden en een nieuwe thuis voor hen te zoeken. Hij wandelde ondertussen al de hele omtrek van Mexico af, zo’n 13.000 kilometer. De dierenvriend redde ongeveer 500 honden en dankzij hem vonden ze een liefdevolle thuis.

Edgardo heeft al van kleins af aan een zwak voor dieren. Op een dag had hij een geweldig idee: hij zou zijn passie voor dieren en reizen gewoon combineren.

En tijdens die reizen, redde hij een heleboel honden uit ellendige omstandigheden. Hij regelde medische zorg voor de honden, liet ze steriliseren en werkte samen met de lokale bevolking om een gouden mandje voor ze te vinden.

Al zijn schamele bezittingen zitten in zijn driewieler: voedsel en medicijnen voor de viervoeters. Honden die moeilijk te been zijn mogen mee op zijn karretje.

Van al die honden, heeft Edgardo er zelf drie onder zijn hoede genomen: Chilleta, Blanco en Negro. De honden zijn al zes jaar bij hem, vanaf de dag dat hij aan zijn reis begon. Ze hebben een belangrijke opdracht, want ze leren de straathonden hoe ze zich bij mensen moeten gedragen.

Edgardo vertelde: “Het leven is voor mij nooit een dier of iemand anders slecht behandelen. Zelfs geen plant.”

Bekijk de video hieronder en deel dit verhaal om deze man eens goed in het zonnetje te zetten. Deze dierenvriend verdient een medaille en alle steun van de wereld!