Connect with us

Diertjes

Man wandelt duizenden kilometers om straathonden te redden en gouden mandje voor ze te vinden.

Gelukkig zijn er mensen op deze wereld die hun hele leven wijden aan het redden en beschermen van kwetsbare dieren. En deze dierenvriend is daar het beste voorbeeld van. Met weinig middelen doet hij alles wat hij kan om zo veel mogelijk straathonden een beter leven te schenken.

Tijdens een vakantie in Mexico stootte Stuart Williams op een ongewone voetganger. Stuart legde uit op Facebook:

“Een man duwde een karretje langs de kant van de weg en hij was omgeven door honden. Er lagen honden op zijn karretje. Achter hem stonden honden, voor hem en langs hem. De staarten kwispelden wild, er was geblaf en hij bleef zijn karretje maar voortduwen in de hitte.”

De hondenredder

De man was de 49-jarige Edgardo ‘Salva Perros’. Edgardo maakte er zijn levensmissie van om zwerfhonden te redden en een nieuwe thuis voor hen te zoeken. Hij wandelde ondertussen al de hele omtrek van Mexico af, zo’n 13.000 kilometer. De dierenvriend redde ongeveer 500 honden en dankzij hem vonden ze een liefdevolle thuis.

Edgardo heeft al van kleins af aan een zwak voor dieren. Op een dag had hij een geweldig idee: hij zou zijn passie voor dieren en reizen gewoon combineren.

En tijdens die reizen, redde hij een heleboel honden uit ellendige omstandigheden. Hij regelde medische zorg voor de honden, liet ze steriliseren en werkte samen met de lokale bevolking om een gouden mandje voor ze te vinden.

Al zijn schamele bezittingen zitten in zijn driewieler: voedsel en medicijnen voor de viervoeters. Honden die moeilijk te been zijn mogen mee op zijn karretje.

Van al die honden, heeft Edgardo er zelf drie onder zijn hoede genomen: Chilleta, Blanco en Negro. De honden zijn al zes jaar bij hem, vanaf de dag dat hij aan zijn reis begon. Ze hebben een belangrijke opdracht, want ze leren de straathonden hoe ze zich bij mensen moeten gedragen.

Edgardo vertelde: “Het leven is voor mij nooit een dier of iemand anders slecht behandelen. Zelfs geen plant.”

Bekijk de video hieronder en deel dit verhaal om deze man eens goed in het zonnetje te zetten. Deze dierenvriend verdient een medaille en alle steun van de wereld!

Lees verder

Diertjes

Hondje besmet met apenpokken nadat hij bed deelt met baasjes

apenpokken

In Frankrijk testte een hondje positief op de apenpokken. Het gaat om een Italiaans windhondje met een mannelijk homokoppel als baasjes.

Dat meldt het medische tijdschrift The Lancet. Voor zover bekend is het de eerste hond die besmet raakte met apenpokken door contact met mensen.

De twee eigenaren kregen begin juni de diagnose van apenpokken. Twaalf dagen later begon ook het hondje symptomen te krijgen. Hij had blaasjes op zijn anus en op zijn buik. Vervolgens testte het hondje positief op apenpokken. Omdat hij bij de mannen in bed sliep en de besmettingen elkaar kort opvolgden, nemen de onderzoekers aan dat de hond besmet raakte door zijn eigenaren.

De experts adviseren om na een besmetting met het apenpokkenvirus contact met huisdieren te vermijden.

Lees verder

Diertjes

Poes Pip uit Nederland dertien keer beschoten met luchtbuks

Wonder boven wonder leeft ze nog. Kat Pip uit het Brabantse Haps werd neergeschoten met 13 luchtbuksschoten. Dierenartsen waren in staat om enkele ballen te verwijderen, maar sommige niet.

“Wie dit heeft gedaan, is ziek van binnen”, zegt eigenaresse Jacqueline Bens tegen Omroep Brabant. “Wat als ze een hond of andere dieren zien? Wat doen ze ermee? Hoe ver zullen ze gaan? ”

Bens woont op het platteland bij Haps met haar man en kinderen. Haar katten zijn de hele dag binnen en buiten.” ’s Ochtends voer ik ze voordat ik naar mijn werk ga. Zo weet ik dat ze er zijn”, zei ze. Tot Pip afgelopen zaterdag verdween. “Ik begon meteen aan de alarmbellen te rinkelen. We wonen langs een ringweg, dus je denkt meteen: nou, het kan gebeuren. Hoe dan ook, ik ging langs de weg en ik keek om me heen, niets. Geen Pip.

Tientallen ‘zoekflyers’ en daaropvolgende oproepen naar asielzoekerscentra, nog steeds geen spoor van Pip. Tot donderdagochtend, toen de kat plotseling Jacqueline’s huis binnenkwam, werd Jacqueline’s man haar genoemd:” “Pip is terug! “Natuurlijk we’ “Ik ben heel blij,” zei Bens. Totdat haar man drie minuten later terugbelde: “Pip is helemaal neergeschoten, zei hij. Je kunt ernaar kijken.” ik zag de kogels zitten. ”

Het was te riskant om ze eruit te trekken

Samen ze hebben de kat naar de dierenarts in Boxmeer gebracht. Hij was verbaasd dat het dier nog leefde. Bij een spoedoperatie verwijderde hij tien luchtbukskogels uit Pip’s hoofd en lichaam. Hij moest drie kogels achterlaten, omdat het te riskant was om ze eruit te trekken.

Bens maakte zich zorgen. ‘Waar zijn deze drie kogels voor? Als ze dit overleeft, kan ze ermee ouder worden. Maar als die kogels ontbranden, moeten ze worden afgevuurd. Het is extreem riskant: de kogels zitten heel dicht bij vitale zenuwen. Pip kan dan verlamd of blind worden,” zei ze. “Het gaat nu relatief goed met haar. Afhankelijk van het geval. Maar dat moet nog blijken. Ik wil niet weten wat ze heeft meegemaakt. Ik krijg er gewoon kippenvel van. “

Lees verder

Diertjes

De eenzaamste orka ter wereld slaat wanhopig met zijn kop tegen de tank

Een orka genaamd Kiska, ook wel bekend als “de eenzame walvis ter wereld”, werd gefilmd terwijl hij met zijn kop tegen de muur sloeg in een park in Canada. De video aan het einde van het artikel kan als schokkend worden ervaren.

Eenzaamste walvis

Kiska staat ook bekend als de ‘eenzaamste’ walvis ter wereld, aangezien ze op het moment van schrijven de enige walvis is die zich in ‘MarineLand’ in Ontario, Canada bevindt.

De beelden zijn opgenomen door een anti-gevangenisactivist genaamd Phil Demers. Phil werkte eerder in mariene parken, maar is nu vastbesloten om het bewustzijn van de benarde situatie van zeezoogdieren in gevangenschap te vergroten.

In zijn tweet over Kiska schreef hij: “Deze video is gemaakt op
september 2021. Activisten kwamen MarineLand binnen en zagen Kiska, hun laatste levende orka. , zijn hoofd tegen de tank slaand in zijn omsingeling. Deze wreedheid moet eindigen #FreeKiska.

Volgens Phil is Kiska nu
jaar oud en in gevangenschap sinds ze in 1979 voor de kust van IJsland werd gevangen. Ze is nu 10 jaar alleen in haar verblijf na de dood van alle orka’s. inclusief haar 5 baby’s.

Demers voegde toe: “Ik zou graag willen dat Kiska in een tijdelijke faciliteit met andere orka’s wordt geplaatst totdat het Whale Sanctuary-project is gebouwd en geopend. Bezoekers kunnen het Whale Sanctuary steunen en klokkenluiders van dierenmishandeling kunnen dit melden bij het Whale Sanctuary Project.

Ook bijdragen? Phil zamelt geld in via de GoFundMe-pagina om zeezoogdieren over de hele wereld te helpen beschermen.
Mr. Demers zamelt geld in om zeezoogdieren te helpen, je kunt doneren aan een goed doel op deze GoFundMe-pagina.

Lees verder
Advertisement

Trending