Connect with us

Diertjes

Man wandelt duizenden kilometers om straathonden te redden en gouden mandje voor ze te vinden.

Gelukkig zijn er mensen op deze wereld die hun hele leven wijden aan het redden en beschermen van kwetsbare dieren. En deze dierenvriend is daar het beste voorbeeld van. Met weinig middelen doet hij alles wat hij kan om zo veel mogelijk straathonden een beter leven te schenken.

Tijdens een vakantie in Mexico stootte Stuart Williams op een ongewone voetganger. Stuart legde uit op Facebook:

“Een man duwde een karretje langs de kant van de weg en hij was omgeven door honden. Er lagen honden op zijn karretje. Achter hem stonden honden, voor hem en langs hem. De staarten kwispelden wild, er was geblaf en hij bleef zijn karretje maar voortduwen in de hitte.”

De hondenredder

De man was de 49-jarige Edgardo ‘Salva Perros’. Edgardo maakte er zijn levensmissie van om zwerfhonden te redden en een nieuwe thuis voor hen te zoeken. Hij wandelde ondertussen al de hele omtrek van Mexico af, zo’n 13.000 kilometer. De dierenvriend redde ongeveer 500 honden en dankzij hem vonden ze een liefdevolle thuis.

Edgardo heeft al van kleins af aan een zwak voor dieren. Op een dag had hij een geweldig idee: hij zou zijn passie voor dieren en reizen gewoon combineren.

En tijdens die reizen, redde hij een heleboel honden uit ellendige omstandigheden. Hij regelde medische zorg voor de honden, liet ze steriliseren en werkte samen met de lokale bevolking om een gouden mandje voor ze te vinden.

Al zijn schamele bezittingen zitten in zijn driewieler: voedsel en medicijnen voor de viervoeters. Honden die moeilijk te been zijn mogen mee op zijn karretje.

Van al die honden, heeft Edgardo er zelf drie onder zijn hoede genomen: Chilleta, Blanco en Negro. De honden zijn al zes jaar bij hem, vanaf de dag dat hij aan zijn reis begon. Ze hebben een belangrijke opdracht, want ze leren de straathonden hoe ze zich bij mensen moeten gedragen.

Edgardo vertelde: “Het leven is voor mij nooit een dier of iemand anders slecht behandelen. Zelfs geen plant.”

Bekijk de video hieronder en deel dit verhaal om deze man eens goed in het zonnetje te zetten. Deze dierenvriend verdient een medaille en alle steun van de wereld!

Lees verder

Diertjes

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder

Diertjes

Gemeenten beginnen met verplicht chippen van katten

katten chippen verplicht

Volgens de Dierenbescherming raken er ieder jaar meer dan 38.000 katten vermist. Als ze al worden teruggevonden, zijn ze doorgaans heel gestrest en fel vermagert. Omdat hun baasjes niet op te sporen zijn, keren veel van deze dieren nooit meer terug naar huis.

Verplicht chippen van katten moet dat veranderen. Bij honden is dit al verplicht, maar voor katten vooralsnog niet.

Nu beginnen twee steden, Alphen aan den Rijn en Amsterdam, met een proefproject van minister Carola Schouten. In deze twee steden zullen honderdduizenden katten verplicht geregistreerd en gechipt worden. Op die manier is de eigenaar altijd terug te vinden.

Als de proef een succes is, zullen ook andere gemeenten volgen. De minister wil nog niets kwijt over de handhaving. Volgens RTL Nieuws vertelde ze: “Die details werken we de komende maanden samen met de gemeenten uit.”

De katten zelf merken vrijwel niets van het chippen. In Nederland zijn er om en bij de een miljoen zwerfkatten. Met het chippen van alle katten moet dit aantal dalen.

De Dierenbescherming begon een petitie om te pleiten voor een landelijke chipplicht voor katten. Daarvoor bestaan vier belangrijke argumenten: dierenleed voorkomen, dumpen van katten verhinderen, zwerfkatten terugdringen en katten herenigen met hun baasjes.

Vind jij dit een goede maatregel?

Lees verder

Diertjes

Poes troost beste vriendje dat bang is tijdens het onweer.

Emma Patricia is de trotse bezitter van vier asielkatten. Het is dus altijd wel een beetje chaos in huis. De katten doen niets liever dan ravotten en spelen, en vooral Norman en Noah zijn heel onstuimig.

De zus van Emma vond Noah tijdens een kanotocht. Het katje lag moederziel alleen langs de rivier. Emma vertelde aan The Dodo: “Ik kwam hem halen en hij is nooit meer weggegaan.”

Eenmaal Noah zich bij het gezin voegde, was het Norman die voor zijn broertje zorgde. Emma legde uit: “Ze vinden het geweldig om dicht bij elkaar te zijn.” Als je de ene kat ziet, is de andere poes niet veraf. Ze zijn altijd samen.

Onlangs hield er een zwaar onweer lelijk huis in de omgeving van Emma. De vrouw was aan het ontbijten, toen ze naar het raam keek en de twee poezenbroers zag zitten. Het leek wel of Norman zijn adoptiebroer Noah aan het troosten was! Norman wilde zijn vriendje duidelijk maken dat hij niet bang hoefde te zijn.

Emma maakte snel een kiekje van het tafereel en postte het op Twitter alvorens naar haar werk te vertrekken. Toen ze ’s avonds thuiskwam, was het bericht al compleet viraal gegaan. Emma vindt het geweldig dat dit prachtige tafereel zoveel aandacht en positieve reacties kreeg.

Het leven is altijd makkelijker en aangenamer met een goede vriend aan je zijde!

Lees verder

Trending