-

Diertjes

Man wandelt duizenden kilometers om straathonden te redden en gouden mandje voor ze te vinden.

Gelukkig zijn er mensen op deze wereld die hun hele leven wijden aan het redden en beschermen van kwetsbare dieren. En deze dierenvriend is daar het beste voorbeeld van. Met weinig middelen doet hij alles wat hij kan om zo veel mogelijk straathonden een beter leven te schenken.

Tijdens een vakantie in Mexico stootte Stuart Williams op een ongewone voetganger. Stuart legde uit op Facebook:

“Een man duwde een karretje langs de kant van de weg en hij was omgeven door honden. Er lagen honden op zijn karretje. Achter hem stonden honden, voor hem en langs hem. De staarten kwispelden wild, er was geblaf en hij bleef zijn karretje maar voortduwen in de hitte.”

De hondenredder

De man was de 49-jarige Edgardo ‘Salva Perros’. Edgardo maakte er zijn levensmissie van om zwerfhonden te redden en een nieuwe thuis voor hen te zoeken. Hij wandelde ondertussen al de hele omtrek van Mexico af, zo’n 13.000 kilometer. De dierenvriend redde ongeveer 500 honden en dankzij hem vonden ze een liefdevolle thuis.

Edgardo heeft al van kleins af aan een zwak voor dieren. Op een dag had hij een geweldig idee: hij zou zijn passie voor dieren en reizen gewoon combineren.

En tijdens die reizen, redde hij een heleboel honden uit ellendige omstandigheden. Hij regelde medische zorg voor de honden, liet ze steriliseren en werkte samen met de lokale bevolking om een gouden mandje voor ze te vinden.

Al zijn schamele bezittingen zitten in zijn driewieler: voedsel en medicijnen voor de viervoeters. Honden die moeilijk te been zijn mogen mee op zijn karretje.

Van al die honden, heeft Edgardo er zelf drie onder zijn hoede genomen: Chilleta, Blanco en Negro. De honden zijn al zes jaar bij hem, vanaf de dag dat hij aan zijn reis begon. Ze hebben een belangrijke opdracht, want ze leren de straathonden hoe ze zich bij mensen moeten gedragen.

Edgardo vertelde: “Het leven is voor mij nooit een dier of iemand anders slecht behandelen. Zelfs geen plant.”

Bekijk de video hieronder en deel dit verhaal om deze man eens goed in het zonnetje te zetten. Deze dierenvriend verdient een medaille en alle steun van de wereld!

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder