-

Diertjes

Man wandelt duizenden kilometers om straathonden te redden en gouden mandje voor ze te vinden.

Gelukkig zijn er mensen op deze wereld die hun hele leven wijden aan het redden en beschermen van kwetsbare dieren. En deze dierenvriend is daar het beste voorbeeld van. Met weinig middelen doet hij alles wat hij kan om zo veel mogelijk straathonden een beter leven te schenken.

Tijdens een vakantie in Mexico stootte Stuart Williams op een ongewone voetganger. Stuart legde uit op Facebook:

“Een man duwde een karretje langs de kant van de weg en hij was omgeven door honden. Er lagen honden op zijn karretje. Achter hem stonden honden, voor hem en langs hem. De staarten kwispelden wild, er was geblaf en hij bleef zijn karretje maar voortduwen in de hitte.”

De hondenredder

De man was de 49-jarige Edgardo ‘Salva Perros’. Edgardo maakte er zijn levensmissie van om zwerfhonden te redden en een nieuwe thuis voor hen te zoeken. Hij wandelde ondertussen al de hele omtrek van Mexico af, zo’n 13.000 kilometer. De dierenvriend redde ongeveer 500 honden en dankzij hem vonden ze een liefdevolle thuis.

Edgardo heeft al van kleins af aan een zwak voor dieren. Op een dag had hij een geweldig idee: hij zou zijn passie voor dieren en reizen gewoon combineren.

En tijdens die reizen, redde hij een heleboel honden uit ellendige omstandigheden. Hij regelde medische zorg voor de honden, liet ze steriliseren en werkte samen met de lokale bevolking om een gouden mandje voor ze te vinden.

Al zijn schamele bezittingen zitten in zijn driewieler: voedsel en medicijnen voor de viervoeters. Honden die moeilijk te been zijn mogen mee op zijn karretje.

Van al die honden, heeft Edgardo er zelf drie onder zijn hoede genomen: Chilleta, Blanco en Negro. De honden zijn al zes jaar bij hem, vanaf de dag dat hij aan zijn reis begon. Ze hebben een belangrijke opdracht, want ze leren de straathonden hoe ze zich bij mensen moeten gedragen.

Edgardo vertelde: “Het leven is voor mij nooit een dier of iemand anders slecht behandelen. Zelfs geen plant.”

Bekijk de video hieronder en deel dit verhaal om deze man eens goed in het zonnetje te zetten. Deze dierenvriend verdient een medaille en alle steun van de wereld!

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder