Connect with us

Economie

Mama ziet in reflectie van spiegel hoe vriendje van dochter hond slaat met bezemsteel.

Het is een moeilijke video om te kijken. Een man slaat een hond herhaaldelijk met een bezemsteel, terwijl het diertje kermt van de pijn.

Sandy Raymer zag het tafereel op de bewakingsbeelden van haar huis en identificeerde de jongeman als de vriend van haar dochter.

Aangeslagen door wat er gebeurde met haar lieve hondje Echo, houdt ze nu een pleidooi voor zwaarder straffen voor dierenmishandeling.

Op de beelden is te zien hoe de 20-jarige Adam Callaghan de hond van Sandy hardhandig slaat in hun huis in Alabama.

Het lijkt erop dat Adam alleen is met de hond. Hij komt de kamer binnen en begint Echo te slaan met een bezemsteel. De hond kermt van de pijn.

Sandy vertelde: “Het is niet oké. Het is niet eerlijk. De video toont hoe mijn hond daar hulpeloos ligt, terwijl dat individu hem opnieuw en opnieuw pijn doet.”

Callaghan is aangehouden en vervolgd wegens dierenmishandeling.

Maar Sandy vindt dat dit niet voldoende is.

Zwaardere straffen

“Ik smeek mensen om hun stem te laten klinken voor dieren, want zij kunnen het niet. Dit moet veranderen. Wat er in deze video te zien is, is geen gewoon vergrijp”, vertelde ze.

Sandy vreest dat de jongeman dit in het verleden vaker deed.

Ook PETA schaarde zich achter de oproep van Sandy en zegt dat de hond verwondingen vertoont die wijzen op systematisch misbruik.

Sommige kijkers zullen het moeilijk hebben om deze video te kijken. Deel dit bericht als ook jij vindt dat er zwaardere straffen moeten komen op alle vormen van dierenmishandeling.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending