Connect with us

Economie

Mama vindt dat ouders hun baby toestemming moeten vragen om luier te verversen.

Het verversen van luiers is niet altijd de leukste bezigheid, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Iedereen is het erover eens dat het een speciaal moment is met je baby. Je zorgt voor je kleintje en probeert haar of hem het zo aangenaam mogelijk te maken. Misschien probeer je je baby zelfs aan het lachen te brengen.

Een vrouw zei tijdens de Britse ochtendtalkshow ‘This Morning’ dat ze haar baby altijd eerst vraagt om een luier te verversen, en dat moeders altijd toestemming zouden moeten vragen om hun kinderen te kietelen of met hen te spelen.

Lottie Daley verklaarde dat ze haar dochters altijd eerst om toestemming vraagt alvorens hen te wassen of aan te raken.

Ze zei: “Wanneer je begint te leren over lichaamsanatomie en toestemming van onze kinderen als ze een beetje ouder worden, zouden we dit gedrag vanaf de geboorte vorm moeten geven, zoals je baby laten weten dat je hun luier gaat verversen.”

“Ik wil haar laten weten dat het haar lichaam is, het gaat er niet om of ze ‘ja’ of ‘nee’ zeggen. Het is het aankweken van een gewoonte met je kinderen en ervoor zorgen dat ze gelukkig zijn over wat je met hen doet …”

Kietelen

Later, toen ze gevraagd werd of ze toestemming vraagt aan haar kinderen om hen te kietelen, antwoordde ze: “Ik vraag mijn kinderen: ‘Hou je van kietelen?’ en ze zeiden ‘ja.’ En ik zei: ‘Zou je het leuk vinden als iemand anders het doet?’ en ze zeiden dat dat angstaanjagend zou zijn … omdat ik het niet was.”

De kijkers van de talkshow waren het niet eens met de standpunten van Lottie en wendden zich massaal tot de sociale media om hun ongenoegen te uiten.

Iemand schreef: “This Morning discussieert over de vraag of het kietelen van kinderen illegaal zou moeten zijn, wat is er in hemelsnaam van deze wereld geworden. Het volgende is dat je je kind niet meer mag oppakken en knuffelen.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending