-

Economie

Mama krijgt bedreigingen vanwege brute zwemlessen baby.

Een video waarin een moeder haar baby gewoon in het water gooit, lokte op de social media heel wat felle reacties uit. Ze kreeg zo veel kritiek dat de moeder zich nu verplicht voelt om zich te verdedigen.

Krysta Meyer deelde een video van haar acht maanden oude zoontje Oliver. Een zwemlerares gooit de baby in het water, die vervolgens ook in het zwembad springt om de jongen te helpen.

De ene vindt het een mooie video en de andere vindt het nalatigheid. Miljoenen mensen bekeken de video en al evenveel personen hadden er een mening over.

De reacties waren heel uiteenlopend. Sommigen vonden het wreed, terwijl anderen de felle reacties zwaar overdreven vonden. Deze laatste groep meende zelfs dat dit soort lessen heel nuttig is.

Zwemlessen voor baby’s

Heel wat ouders gaan met hun kleine baby’s zwemmen. Doorgaans wordt aangeraden om hier vanaf drie maanden mee te beginnen. Baby’s hebben al een duikreflex, maar social mediagebruikers merkten op dat ze nog nooit gezien hadden dat een baby zo ver in het water werd gegooid.

Verdediging

Krysta voelde zich na alle kritiek verplicht om te reageren. Ze vertelde: “Een heleboel mensen zien een kind in het water gegooid worden en denken: Dat is niet goed, dat mag je niet doen! Ik heb zelfs bedreigingen gekregen. Mensen zeggen dat ik de ergste soort moeder ben, dat ik mijn kinderen in gevaar breng, dat ik ze traumatiseer.”

De mama wijst erop dat dit geen gewone zwemles was. Het ging om een ‘infant survival class’ bij de Little Fins Sim School in Colorado Springs.

Lauri Armstrong, de eigenaar van de zwemschool, legt uit dat ze acht maanden oude kinderen leren om zichzelf te redden in het water. Uiteraard is de veiligheid van de kindjes daarbij de eerste prioriteit.

Lauri benadrukt dat de lessen heel belangrijk zijn. Moesten ze ooit alleen in het water vallen, weten ze wat ze moeten doen.

Krysta voegde er nog aan toe: “Ik geef mijn twee kinderen zwemlessen in een gecontroleerde omgeving en met gediplomeerde zwemleraren. Ik voel me veel zekerder als mijn kinderen in de buurt van water zijn en weet dat ze een goede kans hebben om te overleven. Ik wil gewoon het beste voor mijn kinderen.”

Wat vind jij van deze zwemlessen? Laat van je horen in de reacties!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder