-

Economie

Mama krijgt bedreigingen vanwege brute zwemlessen baby.

Een video waarin een moeder haar baby gewoon in het water gooit, lokte op de social media heel wat felle reacties uit. Ze kreeg zo veel kritiek dat de moeder zich nu verplicht voelt om zich te verdedigen.

Krysta Meyer deelde een video van haar acht maanden oude zoontje Oliver. Een zwemlerares gooit de baby in het water, die vervolgens ook in het zwembad springt om de jongen te helpen.

De ene vindt het een mooie video en de andere vindt het nalatigheid. Miljoenen mensen bekeken de video en al evenveel personen hadden er een mening over.

De reacties waren heel uiteenlopend. Sommigen vonden het wreed, terwijl anderen de felle reacties zwaar overdreven vonden. Deze laatste groep meende zelfs dat dit soort lessen heel nuttig is.

Zwemlessen voor baby’s

Heel wat ouders gaan met hun kleine baby’s zwemmen. Doorgaans wordt aangeraden om hier vanaf drie maanden mee te beginnen. Baby’s hebben al een duikreflex, maar social mediagebruikers merkten op dat ze nog nooit gezien hadden dat een baby zo ver in het water werd gegooid.

Verdediging

Krysta voelde zich na alle kritiek verplicht om te reageren. Ze vertelde: “Een heleboel mensen zien een kind in het water gegooid worden en denken: Dat is niet goed, dat mag je niet doen! Ik heb zelfs bedreigingen gekregen. Mensen zeggen dat ik de ergste soort moeder ben, dat ik mijn kinderen in gevaar breng, dat ik ze traumatiseer.”

De mama wijst erop dat dit geen gewone zwemles was. Het ging om een ‘infant survival class’ bij de Little Fins Sim School in Colorado Springs.

Lauri Armstrong, de eigenaar van de zwemschool, legt uit dat ze acht maanden oude kinderen leren om zichzelf te redden in het water. Uiteraard is de veiligheid van de kindjes daarbij de eerste prioriteit.

Lauri benadrukt dat de lessen heel belangrijk zijn. Moesten ze ooit alleen in het water vallen, weten ze wat ze moeten doen.

Krysta voegde er nog aan toe: “Ik geef mijn twee kinderen zwemlessen in een gecontroleerde omgeving en met gediplomeerde zwemleraren. Ik voel me veel zekerder als mijn kinderen in de buurt van water zijn en weet dat ze een goede kans hebben om te overleven. Ik wil gewoon het beste voor mijn kinderen.”

Wat vind jij van deze zwemlessen? Laat van je horen in de reacties!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder