Connect with us

Economie

Mama krijgt bedreigingen vanwege brute zwemlessen baby.

Een video waarin een moeder haar baby gewoon in het water gooit, lokte op de social media heel wat felle reacties uit. Ze kreeg zo veel kritiek dat de moeder zich nu verplicht voelt om zich te verdedigen.

Krysta Meyer deelde een video van haar acht maanden oude zoontje Oliver. Een zwemlerares gooit de baby in het water, die vervolgens ook in het zwembad springt om de jongen te helpen.

De ene vindt het een mooie video en de andere vindt het nalatigheid. Miljoenen mensen bekeken de video en al evenveel personen hadden er een mening over.

De reacties waren heel uiteenlopend. Sommigen vonden het wreed, terwijl anderen de felle reacties zwaar overdreven vonden. Deze laatste groep meende zelfs dat dit soort lessen heel nuttig is.

Zwemlessen voor baby’s

Heel wat ouders gaan met hun kleine baby’s zwemmen. Doorgaans wordt aangeraden om hier vanaf drie maanden mee te beginnen. Baby’s hebben al een duikreflex, maar social mediagebruikers merkten op dat ze nog nooit gezien hadden dat een baby zo ver in het water werd gegooid.

Verdediging

Krysta voelde zich na alle kritiek verplicht om te reageren. Ze vertelde: “Een heleboel mensen zien een kind in het water gegooid worden en denken: Dat is niet goed, dat mag je niet doen! Ik heb zelfs bedreigingen gekregen. Mensen zeggen dat ik de ergste soort moeder ben, dat ik mijn kinderen in gevaar breng, dat ik ze traumatiseer.”

De mama wijst erop dat dit geen gewone zwemles was. Het ging om een ‘infant survival class’ bij de Little Fins Sim School in Colorado Springs.

Lauri Armstrong, de eigenaar van de zwemschool, legt uit dat ze acht maanden oude kinderen leren om zichzelf te redden in het water. Uiteraard is de veiligheid van de kindjes daarbij de eerste prioriteit.

Lauri benadrukt dat de lessen heel belangrijk zijn. Moesten ze ooit alleen in het water vallen, weten ze wat ze moeten doen.

Krysta voegde er nog aan toe: “Ik geef mijn twee kinderen zwemlessen in een gecontroleerde omgeving en met gediplomeerde zwemleraren. Ik voel me veel zekerder als mijn kinderen in de buurt van water zijn en weet dat ze een goede kans hebben om te overleven. Ik wil gewoon het beste voor mijn kinderen.”

Wat vind jij van deze zwemlessen? Laat van je horen in de reacties!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending