Connect with us

Economie

Mama bijt van zich af nadat dochtertje voor ‘dikke baby’ wordt uitgescholden.

Een zogenaamde ‘cake smash’ is in Amerika en Australië een populaire manier om de eerste verjaardag van een baby te vieren. Terwijl het kleintje van taart smult, neemt een fotograaf kiekjes om het moment voor eeuwig vast te leggen.

Iedereen heeft natuurlijk het recht om dit al of niet leuk te vinden. Maar online een baby belachelijk te maken, is een brug te ver. Dit is helaas wat mama en fotografe Kayla Frizzell uit Australië moest ondergaan.

In plaats van taart gebruikte ze gefrituurde kip om een luchtige variant van de cake smash te maken. Op die manier wilde ze de eerste verjaardag van haar dochtertje vieren.

Favoriete eten

Het lievelingseten van Kayla is KFC, dus de keuze van mama was best logisch. Maar nadat ze de schattige foto’s online had gedeeld, werd ze geviseerd door internettrollen die haar dochtertje uitscholden voor ‘dik’.

De 26-jarige moeder legde uit dat ze gewoon enkele leuke foto’s wilde delen voor familie en vrienden. Dit soort zure reacties had ze absoluut niet verwacht.

Speciaal moment

De kleine Mia had nog nooit KFC gegeten, dus dat maakte de fotoshoot nog spannender. De baby was erg nieuwsgierig naar het nieuwe voedsel dat ze voorgeschoteld kreeg.

Normaal poseert ze gretig voor de camera, maar ditmaal ging haar aandacht volledig naar dat lekkers voor haar neus. Mia proefde een paar frietjes en smulde van de kip.

In eerste instantie wilde Kayla de foto’s alleen delen op haar persoonlijke pagina, maar op 21 mei postte ze de kiekjes ook op haar bedrijfspagina.

Kayla vertelde: “De eerste reactie van mijn volgers was alleen maar liefde en gelach, vol aanmoedigingen en bewondering voor haar schattigheid en creativiteit.”

Zure reacties

Maar dan werd ze overladen met zure reacties.

Iemand schreef: “Geen wonder dat die baby zo dik is, 1-jarigen mogen helemaal geen KFC eten.”

Een andere reactie luidde: “Verbaasd me niets dat deze baby zo dik is, ze zouden er de kinderbescherming moeten bij halen.”

Normaal gezien zou Kayla dit gewoon laten passeren en de zure reacties verwijderen. Maar deze keer wilde ze haar mening kwijt.

Naarmate de aandacht voor de post groeide, werd het verbaal misbruik alleen maar erger. Een social mediagebruiker meende: “Geen wonder dat ze dik is. Als praktiserend voedingsdeskundige voor kinderen is dit heel ongezond.”

Kayla haalde scherp uit: “Nou trol, je kunt maar beter nog wat gaan leren, want een kind dik noemen, is veel schadelijker dan een stukje kip.”

De moeder probeerde de mensen eraan te herinneren dat de druk becommentarieerde baby wel haar mooie, geliefde en gezonde dochter was. Maar dat haalde niets uit. Ze besefte dat ze tegen de bierkaai aan het vechten was.

Kayla reageerde: “Sinds wanneer is fatshaming van een 1-jarige aanvaardbaar? Als het om baby’s en peuters gaat, zou het woord dik nooit mogen vallen.”

De moeder hoopt dat mensen haar verhaal lezen en dat andere vrouwen elkaar steunen in plaats van elkaar de grond in te boren.

Haar hoop is om allemaal “sterke, zelfverzekerde, moedige en lieve kinderen” op te voeden. Dat betekent vooral dat kinderen niet belachelijk worden gemaakt vanwege hun lichaam.

Kayla sluit af met een belangrijke overweging: “En wie houdt er niet van een mollige baby?” Laten we het verhaal van Kayla delen om haar boodschap te verspreiden.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending