-

Economie

Mama bijt van zich af nadat dochtertje voor ‘dikke baby’ wordt uitgescholden.

Een zogenaamde ‘cake smash’ is in Amerika en Australië een populaire manier om de eerste verjaardag van een baby te vieren. Terwijl het kleintje van taart smult, neemt een fotograaf kiekjes om het moment voor eeuwig vast te leggen.

Iedereen heeft natuurlijk het recht om dit al of niet leuk te vinden. Maar online een baby belachelijk te maken, is een brug te ver. Dit is helaas wat mama en fotografe Kayla Frizzell uit Australië moest ondergaan.

In plaats van taart gebruikte ze gefrituurde kip om een luchtige variant van de cake smash te maken. Op die manier wilde ze de eerste verjaardag van haar dochtertje vieren.

Favoriete eten

Het lievelingseten van Kayla is KFC, dus de keuze van mama was best logisch. Maar nadat ze de schattige foto’s online had gedeeld, werd ze geviseerd door internettrollen die haar dochtertje uitscholden voor ‘dik’.

De 26-jarige moeder legde uit dat ze gewoon enkele leuke foto’s wilde delen voor familie en vrienden. Dit soort zure reacties had ze absoluut niet verwacht.

Speciaal moment

De kleine Mia had nog nooit KFC gegeten, dus dat maakte de fotoshoot nog spannender. De baby was erg nieuwsgierig naar het nieuwe voedsel dat ze voorgeschoteld kreeg.

Normaal poseert ze gretig voor de camera, maar ditmaal ging haar aandacht volledig naar dat lekkers voor haar neus. Mia proefde een paar frietjes en smulde van de kip.

In eerste instantie wilde Kayla de foto’s alleen delen op haar persoonlijke pagina, maar op 21 mei postte ze de kiekjes ook op haar bedrijfspagina.

Kayla vertelde: “De eerste reactie van mijn volgers was alleen maar liefde en gelach, vol aanmoedigingen en bewondering voor haar schattigheid en creativiteit.”

Zure reacties

Maar dan werd ze overladen met zure reacties.

Iemand schreef: “Geen wonder dat die baby zo dik is, 1-jarigen mogen helemaal geen KFC eten.”

Een andere reactie luidde: “Verbaasd me niets dat deze baby zo dik is, ze zouden er de kinderbescherming moeten bij halen.”

Normaal gezien zou Kayla dit gewoon laten passeren en de zure reacties verwijderen. Maar deze keer wilde ze haar mening kwijt.

Naarmate de aandacht voor de post groeide, werd het verbaal misbruik alleen maar erger. Een social mediagebruiker meende: “Geen wonder dat ze dik is. Als praktiserend voedingsdeskundige voor kinderen is dit heel ongezond.”

Kayla haalde scherp uit: “Nou trol, je kunt maar beter nog wat gaan leren, want een kind dik noemen, is veel schadelijker dan een stukje kip.”

De moeder probeerde de mensen eraan te herinneren dat de druk becommentarieerde baby wel haar mooie, geliefde en gezonde dochter was. Maar dat haalde niets uit. Ze besefte dat ze tegen de bierkaai aan het vechten was.

Kayla reageerde: “Sinds wanneer is fatshaming van een 1-jarige aanvaardbaar? Als het om baby’s en peuters gaat, zou het woord dik nooit mogen vallen.”

De moeder hoopt dat mensen haar verhaal lezen en dat andere vrouwen elkaar steunen in plaats van elkaar de grond in te boren.

Haar hoop is om allemaal “sterke, zelfverzekerde, moedige en lieve kinderen” op te voeden. Dat betekent vooral dat kinderen niet belachelijk worden gemaakt vanwege hun lichaam.

Kayla sluit af met een belangrijke overweging: “En wie houdt er niet van een mollige baby?” Laten we het verhaal van Kayla delen om haar boodschap te verspreiden.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder