Connect with us

Economie

Mama bijt van zich af nadat dochtertje voor ‘dikke baby’ wordt uitgescholden.

Een zogenaamde ‘cake smash’ is in Amerika en Australië een populaire manier om de eerste verjaardag van een baby te vieren. Terwijl het kleintje van taart smult, neemt een fotograaf kiekjes om het moment voor eeuwig vast te leggen.

Iedereen heeft natuurlijk het recht om dit al of niet leuk te vinden. Maar online een baby belachelijk te maken, is een brug te ver. Dit is helaas wat mama en fotografe Kayla Frizzell uit Australië moest ondergaan.

In plaats van taart gebruikte ze gefrituurde kip om een luchtige variant van de cake smash te maken. Op die manier wilde ze de eerste verjaardag van haar dochtertje vieren.

Favoriete eten

Het lievelingseten van Kayla is KFC, dus de keuze van mama was best logisch. Maar nadat ze de schattige foto’s online had gedeeld, werd ze geviseerd door internettrollen die haar dochtertje uitscholden voor ‘dik’.

De 26-jarige moeder legde uit dat ze gewoon enkele leuke foto’s wilde delen voor familie en vrienden. Dit soort zure reacties had ze absoluut niet verwacht.

Speciaal moment

De kleine Mia had nog nooit KFC gegeten, dus dat maakte de fotoshoot nog spannender. De baby was erg nieuwsgierig naar het nieuwe voedsel dat ze voorgeschoteld kreeg.

Normaal poseert ze gretig voor de camera, maar ditmaal ging haar aandacht volledig naar dat lekkers voor haar neus. Mia proefde een paar frietjes en smulde van de kip.

In eerste instantie wilde Kayla de foto’s alleen delen op haar persoonlijke pagina, maar op 21 mei postte ze de kiekjes ook op haar bedrijfspagina.

Kayla vertelde: “De eerste reactie van mijn volgers was alleen maar liefde en gelach, vol aanmoedigingen en bewondering voor haar schattigheid en creativiteit.”

Zure reacties

Maar dan werd ze overladen met zure reacties.

Iemand schreef: “Geen wonder dat die baby zo dik is, 1-jarigen mogen helemaal geen KFC eten.”

Een andere reactie luidde: “Verbaasd me niets dat deze baby zo dik is, ze zouden er de kinderbescherming moeten bij halen.”

Normaal gezien zou Kayla dit gewoon laten passeren en de zure reacties verwijderen. Maar deze keer wilde ze haar mening kwijt.

Naarmate de aandacht voor de post groeide, werd het verbaal misbruik alleen maar erger. Een social mediagebruiker meende: “Geen wonder dat ze dik is. Als praktiserend voedingsdeskundige voor kinderen is dit heel ongezond.”

Kayla haalde scherp uit: “Nou trol, je kunt maar beter nog wat gaan leren, want een kind dik noemen, is veel schadelijker dan een stukje kip.”

De moeder probeerde de mensen eraan te herinneren dat de druk becommentarieerde baby wel haar mooie, geliefde en gezonde dochter was. Maar dat haalde niets uit. Ze besefte dat ze tegen de bierkaai aan het vechten was.

Kayla reageerde: “Sinds wanneer is fatshaming van een 1-jarige aanvaardbaar? Als het om baby’s en peuters gaat, zou het woord dik nooit mogen vallen.”

De moeder hoopt dat mensen haar verhaal lezen en dat andere vrouwen elkaar steunen in plaats van elkaar de grond in te boren.

Haar hoop is om allemaal “sterke, zelfverzekerde, moedige en lieve kinderen” op te voeden. Dat betekent vooral dat kinderen niet belachelijk worden gemaakt vanwege hun lichaam.

Kayla sluit af met een belangrijke overweging: “En wie houdt er niet van een mollige baby?” Laten we het verhaal van Kayla delen om haar boodschap te verspreiden.

Lees verder

Economie

Fans Meilandjes geschokt om ingrijpende uitspraak Martien

Elke maandag vanaf 29 augustus is het nieuwe seizoen van Chateau Meiland al even te zien op SBS6. Het zevende seizoen alweer. Hoeveel seizoenen de Meilandjes nog gaan maken, weten ze nog niet precies, al zeggen ze wel: “Als de kijkcijfers instorten, stoppen we.” Maar Martien heeft méér laten doorschemeren over de toekomst. Een mededeling die de fans niet leuk zullen vinden.

Chateau Meiland is al een paar jaar een groot succes. Inmiddels speelt de serie zich niet meer af in Frankrijk, maar gewoon in Nederland. De kinderen komen ook in hun nieuwe optrekje nog vaak buurten. Ook als er geen camera’s zijn, zijn de kinderen bijna dagelijks te vinden in het huis van hun ouders. “We hebben ook gezegd, we gaan hier niet meer weg, we gaan niet meer verhuizen”, aldus Martien.

Groot hek om tuin

Martien en Erica zitten nu dus eindelijk op hun plek. Om hun tuin heen staat een goed hek. “Hierdoor hebben we geen last van fans.” Iets wat Martien een “verrijking” noemt. Maar of hij deze fans in de toekomst houdt, is de grote vraag, blijkens zijn opmerkingen tegen Veronica Superguide.

Over 5 jaar

Martien weet in ieder geval wat ze gaan doen, mochten ze minder populair worden. “Zolang wij ver boven het miljoen scoren, blijven we doorgaan. Maar over 5 jaar bestaat Chateau Meiland niet meer, hoor. Dan ben ik lekker met de kleinkinderen bezig, misschien hebben Montana en Dirk dan ook wel een kind.”

Bron: Tips en Weetjes

Lees verder

Economie

Politie beukt deur in bij woning Samantha (Barbie) de Jong

Dat het niet goed gaat met Samantha de Jong is al even duidelijk. Recentelijk werd de voormalig realityster nog gespot in een s*ksclub waar ze zichzelf aanbood aan de aanwezige mannen.

Nu schijnen en er weer grote problemen te zijn. Op het gebied van relaties kunnen we de activiteiten van Barbie niet eens meer bijhouden. Regelmatig wisselt ze van partner, wordt ze door haar vriendje de deur uitgezet en ga zo maar verder. Ieder zijn ding, maar alles wijst er vooral op dat de Oh Oh Cherso- deelneemster onwijs diep in de problemen zit. Vandaag is er weer een dieptepuntje voor Samantha bekendgemaakt.

De deur eruit gebeukt
Juicekanaal Reality_FBI deelt een bericht dat bij Barbie de deur van haar woning eruit is gebeukt door de politie. “Weet iemand wat er is gebeurd?” Staat er onder het bericht.

Stilte
Het viel haar volgers al op dat de realityster verdacht stil was op Instagram. De afgelopen periode konden haar volgers zo goed als dagelijks genieten van wat Barbie zoal bezighield, maar er is al een tijd niets meer gepost. Nog voor hier iets over gezegd kon worden, werd het nieuws naar buiten gebracht dat er een politie-inval zou hebben plaatsgevonden bij het huis van Samantha.

Machtiging tot binnentreden
Omdat ze de deur niet opendeed is er besloten om de deur in te beuken. De politie had een machtiging tot binnentreden van de woning, maar waarom is niet duidelijk. Ook zou haar vriendin Nancy (bekend van het programma Echte Meisjes) een bezoekje van de politie hebben gekregen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Mark Rutte gaat geld weggeven

Mark Rutte heeft net als (bijna) alle Nederlanders 190 euro energiecompensatie gekregen. Hij heeft het geld echter niet nodig en gaat het doneren aan…de Egelopvang in Den Haag. Dat heeft Rutte gisteren bij het programma Gesprek met de minister-president gezegd.

Mark Rutte gaat geld weggeven

Egelopvang
Rutte is ”erg voor de egelopvang”, zo zegt hij tegen presentator Xander van der Wulp. ”Ik weet eigenlijk niet of het in Den Haag zit, maar ik heb begrepen dat er wel eentje in de buurt zit.” Rutte geeft naar eigen zeggen veel aan goede doelen en werd recent door een collega gewezen op de egelopvang.

De egel schijnt het moeilijk te hebben. Drieka Rog, bestuurslid bij de opvang, zegt er het volgende over: ”10 jaar geleden waren er zo’n 350 egels in de regio. Nu zijn het er nog maar 220. De opvang kan het geld goed gebruiken, want er worden momenteel maar liefst 32 egels verzorgd.

Geld genoeg
De premier doet de donatie uit eigen beweging. ”Ik heb geen kinderen en heb lage kosten, dus ik heb dat geld niet nodig. Ik verdien een mooi salaris. Maar er zijn ook Tweede Kamerleden die niet zo veel verdienen. Die hebben dat geld wellicht hard nodig. Iedereen mag zelf bepalen wat hij of zij ermee doet.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Trending