-

Economie

Lynx maakt adembenemende zweefsprong tussen twee aanlegsteigers.

De natuur weet ons altijd te verbazen. Er vinden constant prachtige taferelen plaats, maar slechts zelden hebben we het geluk dat deze momenten ook gefilmd worden. Maar hieronder zien we dat een visser zich op het juiste ogenblik op de juiste plaats bevond!

Toen de visser een rode lynx opmerkte, besloot hij om te beginnen filmen. Hij kon toen niet vermoeden dat zijn beelden wereldwijd viral zouden gaan.

Het verbluffende tafereel vond plaats op Pecan Island in de Amerikaanse staat Louisiana toen enkele vrienden er aan het vissen waren. Hun video werd ondertussen miljoenen keren bekeken.

De man legde uit in het bijschrift: “We waren aan het vissen op krabben op Pecan Island en deze gigantische lynx verscheen. Ik pakte mijn telefoon en dacht dat hij nat zou worden, maar we waren allemaal verbluft.”

Op de beelden zien we hoe de lynch op een prachtige manier over de rivier springt. Het beestje wil niet nat worden, dus waagt het zich aan een gigantische sprong.

Gemakkelijk zes meter

Laurel Serieys, een bioloog aan de Universiteit van Kaapstad, legde uit aan Bored Panda: “Een lynx kan gemakkelijk enkele meters springen, en andere kleinere katten kunnen dat ook. Hier probeert de lynx te voorkomen dat hij nat wordt, en omdat het lenige en atletische dieren zijn, is het niet zo moeilijk om vanaf die afstand te springen.”

De bioloog vervolgde: “Hij werd opgemerkt tijdens het jagen op vogels in de omgeving van het water, dus misschien was hij in de buurt en stak zijn prooi het water over. Hoe dan ook, als ze springen om iets over te steken, kunnen ze probleemlos zes meter overbruggen.”

Bekijk de spectaculaire beelden hieronder en deel dit met je vrienden!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder