Connect with us

Economie

Lezer brengt boek 39 jaar, 13 weken en 5 dagen te laat terug naar bibliotheek.

In het Gelderse Groesbeek bracht een lezer een boek 39 jaar, 13 weken en vijf dagen te laat binnen bij de bibliotheek. Bibliotheek Gelderland Zuid meldde het opmerkelijke nieuws op de sociale media. De boete viel best nog mee. De bibliotheek werkt met een maximumboete van vijf euro per boek.

De bibliotheek twitterde: “Soms geloof je als medewerker van de bibliotheek je eigen ogen niet. Dit boek werd vandaag weer ingeleverd: 39 jaar, 13 weken en 5 dagen te laat! De lezer kon het vast moeilijk loslaten.” Op de stempelkaart van het boek is te zien dat de uitleentermijn afloopt op 5 maart 1981.

En om welk boek ging het dan? Best een goed boek als je het ons vraagt: ‘Terug Naar Oegstgeest’ van Jan Wolkers. Zonder de maximumboete per boek, zou de boete zijn opgelopen tot meer dan 1.500 euro.