-

Economie

Leraren houden jongen met autisme in bedwang en overlijdt in hun handen.

De hele wereld reageert vol ongeloof op een tragedie in de Amerikaanse staat California. Moeder Lisa Baskin Wright verloor haar zoon (13) tijdens een verschrikkelijke gebeurtenis. Het overlijden van de jongen had honderd procent voorkomen kunnen worden.

De dertienjarige Max had autisme en had op school extra hulp nodig. De directie van het Davis Joint Unified School District vonden echter dat het beter was dat hij naar een school ging voor kinderen met speciale noden.

Op die manier kon hij zich veilig voelen en kon hij de hulp krijgen die hij nodig had. Dat was toch de bedoeling. Ze konden toen niet vermoeden dat die plaats hem precies het leven zou kosten. En dat op amper 13-jarige leeftijd.

Gestraft

Het incident gebeurde tijdens een les, waarin de jongen gezien werd als brutaal en ongehoorzaam. De lerares strafte hem door hem tegen de grond te drukken. Dit is een zogenaamde ‘prone restraint’. Daardoor werd zijn gezicht tegen de grond gedrukt.

De jongen wilde naar het toilet, maar dat mocht niet. Max werd bijna twee uur lang in bedwang gehouden door de lerares en andere medewerkers. Het jongetje zou uiteindelijk overlijden.

In een ontroerende post op Facebook deelde de rouwende mama haar verdriet na het tragische incident in 2018.

De moeder schreef: “Uiteindelijk stopte hij met ademen, door de positie waarin hij werd vastgehouden. Het personeel negeerde dit verbazingwekkend genoeg compleet. Pas na twee uur kwelling werd de ambulance gebeld. Maar het was al te laat: het leven van Max was voorbij. Hij was zopas 13 jaar oud geworden.”

Er werd een uitgebreid onderzoek gevoerd naar het overlijden van de jongen. Op het einde van haar bericht vraagt de moeder aan het publiek om hun stem te laten horen. Op die manier kan er druk uitgeoefend worden om ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken hun straf niet ontlopen.

De school, de lerares en nog twee andere medewerkers zijn aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag.

We kunnen er met ons verstand niet bij dat zoiets is kunnen gebeuren. Dit is zo ontzettend tragisch. Laten we gevolg geven aan de oproep van deze moeder en dit verhaal zo veel mogelijk delen.

Economie

Vrouw gaf een dakloze man en zijn hond boterhammen – en het veranderde alles

Het was een koude ochtend toen ik een dakloze man zijn hond zag voeden met zijn eigen eten. Dit hartverscheurende tafereel raakte me diep en inspireerde me om in actie te komen.

Ik besloot mijn boterhammen met hem te delen, een kleine daad van vriendelijkheid die uiteindelijk een reeks gebeurtenissen in gang zette die mijn leven voorgoed veranderden.

Het Begin van de Hulp

Nadat ik de man mijn boterhammen had gegeven, voelde ik de behoefte om meer voor hem te doen. Ik begon regelmatig voedsel en kleding voor hem mee te nemen. Het voelde goed om een verschil te maken in zijn leven en om te zien hoe een beetje hulp een grote impact kon hebben. Mijn acties werden een gewoonte; ik bracht hem warme jassen, truien en andere benodigdheden om de kou te bestrijden.

Problemen Thuis

Terwijl ik steeds meer betrokken raakte bij het helpen van deze dakloze man, begon mijn man mijn inspanningen met argwaan te bekijken. Hij zag de extra mannenkleding in huis en begon vragen te stellen. Mijn uitleg dat ik simpelweg een dakloze man hielp, werd niet geloofd. Hij verdacht me ervan een affaire te hebben met de man die ik hielp.

Jaloerse Wanen

De wantrouwen van mijn man escaleerde snel. Hij raakte geobsedeerd door het idee dat ik hem bedroog. Zijn jaloezie nam zulke extreme vormen aan dat hij besloot de stad door te zoeken naar daklozen, met als doel hen van hun plekken te verdrijven. Zijn acties werden steeds agressiever en ik begon me zorgen te maken over zijn geestelijke gezondheid.

De Confrontatie

Op een dag, na weken van zoeken, vond mijn man de dakloze man die ik had geholpen. Wat er daarna gebeurde, was schokkend en veranderde mijn leven voorgoed. Mijn man confronteerde de dakloze man op een agressieve manier, wat leidde tot een fysieke schermutseling. Ik werd midden in deze situatie getrokken, gedwongen om tussen beiden te komen om erger te voorkomen.

Levensveranderende Beslissingen

Deze confrontatie dwong me om na te denken over mijn relatie en de invloed van mijn acties op mijn persoonlijke leven. Het werd duidelijk dat mijn man niet alleen mijn goede bedoelingen verkeerd begreep, maar dat zijn gedrag ook schadelijk en onhoudbaar was. Ik moest een moeilijke beslissing nemen om mijn eigen welzijn en dat van degenen om me heen te beschermen.

Het Resultaat van Mijn Acties

Ik besloot om mijn man te verlaten en mijn hulp aan daklozen voort te zetten zonder zijn negatieve invloed. Deze ervaring opende mijn ogen voor de ernstige problemen waarmee daklozen dagelijks worden geconfronteerd en inspireerde me om een actievere rol te spelen in het bieden van hulp. Ik begon vrijwilligerswerk te doen bij lokale opvangcentra en sloot me aan bij organisaties die zich inzetten voor daklozenzorg.

Een Nieuwe Weg

Het verlaten van mijn man was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen, maar het was noodzakelijk voor mijn geestelijke en emotionele gezondheid. Het stelde me in staat om me volledig te richten op mijn passie om anderen te helpen. De ervaring leerde me ook waardevolle lessen over de complexiteit van menselijke relaties en de impact van jaloezie en wantrouwen.

De Belangrijkheid van Empathie en Begrip

Deze gebeurtenissen benadrukten de noodzaak van empathie en begrip, niet alleen voor degenen die direct hulp nodig hebben, zoals daklozen, maar ook binnen onze eigen persoonlijke relaties. Het is belangrijk om open te communiceren en niet overhaast conclusies te trekken die gebaseerd zijn op jaloezie of wantrouwen.

Reflectie en Vooruitgang

Terugkijkend op deze periode in mijn leven, realiseer ik me hoeveel ik heb geleerd over mezelf en de wereld om me heen. Ik heb ontdekt hoe krachtig kleine daden van vriendelijkheid kunnen zijn en hoe belangrijk het is om door te zetten, zelfs wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. Mijn betrokkenheid bij daklozenhulp heeft niet alleen de levens van anderen verbeterd, maar ook mijn eigen leven verrijkt op manieren die ik nooit had kunnen voorspellen.

Conclusie

Mijn ervaring met het helpen van een dakloze man begon met een simpele daad van vriendelijkheid en leidde tot een reeks gebeurtenissen die mijn leven ingrijpend veranderden. Het confronteerde me met de donkere kanten van jaloezie en wantrouwen in persoonlijke relaties en dwong me moeilijke beslissingen te nemen voor mijn eigen welzijn. Uiteindelijk bracht het me op een pad van empathie en actie, waar ik leerde dat echte verandering begint met kleine, oprechte gebaren.

Het verhaal van hoe ik een dakloze man hielp en de daaropvolgende reacties van mijn man benadrukken de impact die onze acties kunnen hebben op ons leven en dat van anderen. Het is een herinnering dat, zelfs in de meest uitdagende situaties, vriendelijkheid en medeleven de kracht hebben om positieve verandering teweeg te brengen.

Lees verder