Connect with us

Economie

Leraren houden jongen met autisme in bedwang en overlijdt in hun handen.

De hele wereld reageert vol ongeloof op een tragedie in de Amerikaanse staat California. Moeder Lisa Baskin Wright verloor haar zoon (13) tijdens een verschrikkelijke gebeurtenis. Het overlijden van de jongen had honderd procent voorkomen kunnen worden.

De dertienjarige Max had autisme en had op school extra hulp nodig. De directie van het Davis Joint Unified School District vonden echter dat het beter was dat hij naar een school ging voor kinderen met speciale noden.

Op die manier kon hij zich veilig voelen en kon hij de hulp krijgen die hij nodig had. Dat was toch de bedoeling. Ze konden toen niet vermoeden dat die plaats hem precies het leven zou kosten. En dat op amper 13-jarige leeftijd.

Gestraft

Het incident gebeurde tijdens een les, waarin de jongen gezien werd als brutaal en ongehoorzaam. De lerares strafte hem door hem tegen de grond te drukken. Dit is een zogenaamde ‘prone restraint’. Daardoor werd zijn gezicht tegen de grond gedrukt.

De jongen wilde naar het toilet, maar dat mocht niet. Max werd bijna twee uur lang in bedwang gehouden door de lerares en andere medewerkers. Het jongetje zou uiteindelijk overlijden.

In een ontroerende post op Facebook deelde de rouwende mama haar verdriet na het tragische incident in 2018.

De moeder schreef: “Uiteindelijk stopte hij met ademen, door de positie waarin hij werd vastgehouden. Het personeel negeerde dit verbazingwekkend genoeg compleet. Pas na twee uur kwelling werd de ambulance gebeld. Maar het was al te laat: het leven van Max was voorbij. Hij was zopas 13 jaar oud geworden.”

Er werd een uitgebreid onderzoek gevoerd naar het overlijden van de jongen. Op het einde van haar bericht vraagt de moeder aan het publiek om hun stem te laten horen. Op die manier kan er druk uitgeoefend worden om ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken hun straf niet ontlopen.

De school, de lerares en nog twee andere medewerkers zijn aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag.

We kunnen er met ons verstand niet bij dat zoiets is kunnen gebeuren. Dit is zo ontzettend tragisch. Laten we gevolg geven aan de oproep van deze moeder en dit verhaal zo veel mogelijk delen.