Connect with us

Economie

Leraren houden jongen met autisme in bedwang en overlijdt in hun handen.

De hele wereld reageert vol ongeloof op een tragedie in de Amerikaanse staat California. Moeder Lisa Baskin Wright verloor haar zoon (13) tijdens een verschrikkelijke gebeurtenis. Het overlijden van de jongen had honderd procent voorkomen kunnen worden.

De dertienjarige Max had autisme en had op school extra hulp nodig. De directie van het Davis Joint Unified School District vonden echter dat het beter was dat hij naar een school ging voor kinderen met speciale noden.

Op die manier kon hij zich veilig voelen en kon hij de hulp krijgen die hij nodig had. Dat was toch de bedoeling. Ze konden toen niet vermoeden dat die plaats hem precies het leven zou kosten. En dat op amper 13-jarige leeftijd.

Gestraft

Het incident gebeurde tijdens een les, waarin de jongen gezien werd als brutaal en ongehoorzaam. De lerares strafte hem door hem tegen de grond te drukken. Dit is een zogenaamde ‘prone restraint’. Daardoor werd zijn gezicht tegen de grond gedrukt.

De jongen wilde naar het toilet, maar dat mocht niet. Max werd bijna twee uur lang in bedwang gehouden door de lerares en andere medewerkers. Het jongetje zou uiteindelijk overlijden.

In een ontroerende post op Facebook deelde de rouwende mama haar verdriet na het tragische incident in 2018.

De moeder schreef: “Uiteindelijk stopte hij met ademen, door de positie waarin hij werd vastgehouden. Het personeel negeerde dit verbazingwekkend genoeg compleet. Pas na twee uur kwelling werd de ambulance gebeld. Maar het was al te laat: het leven van Max was voorbij. Hij was zopas 13 jaar oud geworden.”

Er werd een uitgebreid onderzoek gevoerd naar het overlijden van de jongen. Op het einde van haar bericht vraagt de moeder aan het publiek om hun stem te laten horen. Op die manier kan er druk uitgeoefend worden om ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken hun straf niet ontlopen.

De school, de lerares en nog twee andere medewerkers zijn aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag.

We kunnen er met ons verstand niet bij dat zoiets is kunnen gebeuren. Dit is zo ontzettend tragisch. Laten we gevolg geven aan de oproep van deze moeder en dit verhaal zo veel mogelijk delen.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending