-

Economie

Leraren houden jongen met autisme in bedwang en overlijdt in hun handen.

De hele wereld reageert vol ongeloof op een tragedie in de Amerikaanse staat California. Moeder Lisa Baskin Wright verloor haar zoon (13) tijdens een verschrikkelijke gebeurtenis. Het overlijden van de jongen had honderd procent voorkomen kunnen worden.

De dertienjarige Max had autisme en had op school extra hulp nodig. De directie van het Davis Joint Unified School District vonden echter dat het beter was dat hij naar een school ging voor kinderen met speciale noden.

Op die manier kon hij zich veilig voelen en kon hij de hulp krijgen die hij nodig had. Dat was toch de bedoeling. Ze konden toen niet vermoeden dat die plaats hem precies het leven zou kosten. En dat op amper 13-jarige leeftijd.

Gestraft

Het incident gebeurde tijdens een les, waarin de jongen gezien werd als brutaal en ongehoorzaam. De lerares strafte hem door hem tegen de grond te drukken. Dit is een zogenaamde ‘prone restraint’. Daardoor werd zijn gezicht tegen de grond gedrukt.

De jongen wilde naar het toilet, maar dat mocht niet. Max werd bijna twee uur lang in bedwang gehouden door de lerares en andere medewerkers. Het jongetje zou uiteindelijk overlijden.

In een ontroerende post op Facebook deelde de rouwende mama haar verdriet na het tragische incident in 2018.

De moeder schreef: “Uiteindelijk stopte hij met ademen, door de positie waarin hij werd vastgehouden. Het personeel negeerde dit verbazingwekkend genoeg compleet. Pas na twee uur kwelling werd de ambulance gebeld. Maar het was al te laat: het leven van Max was voorbij. Hij was zopas 13 jaar oud geworden.”

Er werd een uitgebreid onderzoek gevoerd naar het overlijden van de jongen. Op het einde van haar bericht vraagt de moeder aan het publiek om hun stem te laten horen. Op die manier kan er druk uitgeoefend worden om ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken hun straf niet ontlopen.

De school, de lerares en nog twee andere medewerkers zijn aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag.

We kunnen er met ons verstand niet bij dat zoiets is kunnen gebeuren. Dit is zo ontzettend tragisch. Laten we gevolg geven aan de oproep van deze moeder en dit verhaal zo veel mogelijk delen.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder