Connect with us

Economie

Leraren houden jongen met autisme in bedwang en overlijdt in hun handen.

De hele wereld reageert vol ongeloof op een tragedie in de Amerikaanse staat California. Moeder Lisa Baskin Wright verloor haar zoon (13) tijdens een verschrikkelijke gebeurtenis. Het overlijden van de jongen had honderd procent voorkomen kunnen worden.

De dertienjarige Max had autisme en had op school extra hulp nodig. De directie van het Davis Joint Unified School District vonden echter dat het beter was dat hij naar een school ging voor kinderen met speciale noden.

Op die manier kon hij zich veilig voelen en kon hij de hulp krijgen die hij nodig had. Dat was toch de bedoeling. Ze konden toen niet vermoeden dat die plaats hem precies het leven zou kosten. En dat op amper 13-jarige leeftijd.

Gestraft

Het incident gebeurde tijdens een les, waarin de jongen gezien werd als brutaal en ongehoorzaam. De lerares strafte hem door hem tegen de grond te drukken. Dit is een zogenaamde ‘prone restraint’. Daardoor werd zijn gezicht tegen de grond gedrukt.

De jongen wilde naar het toilet, maar dat mocht niet. Max werd bijna twee uur lang in bedwang gehouden door de lerares en andere medewerkers. Het jongetje zou uiteindelijk overlijden.

In een ontroerende post op Facebook deelde de rouwende mama haar verdriet na het tragische incident in 2018.

De moeder schreef: “Uiteindelijk stopte hij met ademen, door de positie waarin hij werd vastgehouden. Het personeel negeerde dit verbazingwekkend genoeg compleet. Pas na twee uur kwelling werd de ambulance gebeld. Maar het was al te laat: het leven van Max was voorbij. Hij was zopas 13 jaar oud geworden.”

Er werd een uitgebreid onderzoek gevoerd naar het overlijden van de jongen. Op het einde van haar bericht vraagt de moeder aan het publiek om hun stem te laten horen. Op die manier kan er druk uitgeoefend worden om ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken hun straf niet ontlopen.

De school, de lerares en nog twee andere medewerkers zijn aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag.

We kunnen er met ons verstand niet bij dat zoiets is kunnen gebeuren. Dit is zo ontzettend tragisch. Laten we gevolg geven aan de oproep van deze moeder en dit verhaal zo veel mogelijk delen.

Lees verder

Economie

Monique Westenberg neemt nieuwe tatoeage op zéér opmerkelijke plek

Monique leek al een tijdje te twijfelen over de tatoeage maar heeft uiteindelijk toch besloten deze te zetten.

De plek van de tatoeage is echter wel heel opmerkelijk..

Andre Hazes

Monique zou heeft een lange tijd en relatie gehad met Andre Hazes en is ook de moeder van zijn kind. De twee gingen in maart 2021 uit elkaar maar zouden elkaar nog erg vaak gezien hebben. Ze zijn ook nog samen op vakantie geweest en Monique heeft André onlangs nog een plek aangeboden toen André geen huis meer had.

Asymmetrisch gezicht

De reden dat Monique de tattoo heeft genomen is omdat zij zich stoorde aan haar asymmetrische gezicht. Eerder loste zij dit altijd anders op, ze liet dan één kant opvullen van haar lip. Ze wilde van de prikken in haar lip af en heeft dit opgelost door het nemen van een lip tatoeage.

Bekijk de beelden zelf hieronder:

Lees verder

Economie

Gordon deelt schokkend nieuws: ‘Ik was bijna dood’

Gordon lijdt al een geruime tijd aan diabetes. Hier spuit hij insuline voor, maar een grove fout van de zanger zelf mocht hij vorige week bijna met de dood bekopen. De zanger deelt het heftige verhaal op Instagram.

Gordon is in verband met zijn diabetes ook al een tijd aan het diëten. Dat hij 25 kilo is afgevallen is dan ook een immens grote prestatie. Het afvalproces deelt hij met zijn volgers op Instagram, maar helaas was het niet allemaal koek en ei. De zanger maakte namelijk een inschattingsfout die hem vorige week bijna het leven kostte.

Insuline

Omdat hij dacht dat hij met het gewichtsverlies ook genezen zou zijn van de diabetes, is Gordon op eigen initiatief gestopt met insuline spuiten. Dit ging dus allesbehalve goed en inmiddels moet hij weer aan heel strak schema wat spuiten en eten betreft. ‘Dit betekent dat je dus weer aankomt door de insuline en dat is heel frusterend,’ aldus de aangedane BN’er.

Carnivoordieet

Het dieet wat Gordon volgt is het zogenaamde carnivoordieet. Hierbij combineer je vlees met groente en fruit. De koolhydraatinname wordt zoveel mogelijk beperkt, hoewel hij deze ook nodig heeft om de bloedsuiker stabiel te houden. ‘Het is onwijs ingewikkeld allemaal,’ aldus Gordon. Hij noemt diabetes dan ook een sluitmoordenaar, maar ondanks zijn ervaring van vorige week voelt hij zich verder super goed.

Lees verder

Economie

‘Patricia Paay zwanger op 73-jarige leeftijd’: Deelt zwangerschapsfoto

Patricia Anglaia Margareth Paaij (Rotterdam, 7 april 1949) is een Nederlands zangeres en mediapersoonlijkheid. Ze schrijft haar achternaam sinds het begin van haar zangcarrière als ‘Paay’.

De 71-jarige zangeres heeft laten weten dat ze de geboorte van haar dochter het aller mooiste in haar leven vindt en kijkt terug naar toen ze hoog zwanger was.

Net voordat ze zou bevallen van haar dochter Christina Curry was ze in Amerika. Ze kan zich nog herinneren dat het erg warm was die zomer: ‘Nog steeds vind ik de geboorte van mijn dochter het mooiste wat mij ooit is overkomen. Alle gouden platen en succes vallen hierbij in het niets.’

De dochter van Patricia is inmiddels alweer 30 jaar oud en benadrukt dat ze onvoorwaardelijk van haar houdt: ‘Ze is een prachtige, lieve, leuke en knappe volwassen vrouw geworden waar ik ongelofelijk trots op ben.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patricia Paay (@patricia_paay)

Lees verder
Advertisement

Trending