Connect with us

Economie

Kinderen zien elkaar voor het eerst terug nadat hele gezin omkomt bij auto-ongeluk.

Samen met hun ouders, twee maanden oude zusje en twee broertjes waren de vijfjarige Zachary en zijn achtjarige zus Angie betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Het jongste zusje en de ouders kwamen helaas om het leven. Nu blijven de drie kleine kinderen alleen achter en moeten ze deze tragedie samen verwerken.

Jim en Krisa Klemens waren met hun vijf kinderen onderweg naar huis toen ze op 7 april 2018 een ongeluk kregen.

De bestuurder van de andere auto verloor de controle over het stuur en reed in de verkeerde richting. Daarna knalde ze op de auto van het gezin. De vrouw en haar zoontje van één liepen zware verwondingen op, maar zouden herstellen.

Maar de ouders en de twee maanden oude baby kwamen om het leven.

Zachary (5) wilde in een rolstoel zijn zusje Angie zien.

Ze lagen naast elkaar in bed en hielden handjes vast. De twee vertonen nog duidelijke littekens van het ongeluk.

Broer Nicholas (2) kwam er vanaf met enkele schrammen. Met Wyatt (4) was het slechter gesteld, maar hij onderging een miraculeus herstel.

Het eerste wat Angie vroeg toen ze wakker werd uit coma, was om haar broertjes te mogen zien. Het meisje wilde er zeker van zijn dat ze het goed stelden.

Hun tante Teresa Burrell vertelde later op Facebook: “We zijn de ziekenhuismedewerkers ontzettend dankbaar die deze kinderen steunen en hielpen.”

Hopelijk helpt de band tussen de kinderen om deze tragedie te verwerken. We wensen deze kleintjes ontzettend veel kracht en sterkte. Laten we hen een hart onder de riem steken door ze te overladen met hartjes!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending