Connect with us

Economie

Jongeren weten niet wat dit is, maar weet jij het nog?

We vonden het vandaag weleens een leuk idee om een klassiek en onvergetelijk hulpmiddeltje te delen. Wij kennen het nog, maar de meeste jongeren hebben geen flauw idee wat het is.

Met de moderne technologie, de sociale media en al die innovaties, lijkt het erop dat de nieuwe spulletjes allemaal beter zijn dan de oude dingen. Maar dat klopt niet altijd!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

When you get to a certain age (and haven’t bothered getting new glasses in a while) you notice how much you need this awesome little thing #needlethreader #nålpåträdare #crafter #crosstitch #blindasabat

Een bericht gedeeld door Anne Jacobsson (@anne_jacobsson) op

De nieuwe gadgets zijn nog moeilijk bij te houden. Elke dag komt er wel iets nieuws op de markt en vaak lijkt het ook gewoon overbodig. Dat geldt eens te meer wanneer je vandaag nog gebruik maakt van heel oude dingen die nog perfect werken.

De jongere lezers zullen niet weten wat dit voorwerp is. En ze hebben wellicht ook geen flauw benul hoe ze het moeten gebruiken of waarvoor het dient. Uiteraard is dat geen kritiek. Dat komt gewoon omdat ze het nooit hebben moeten gebruiken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Needle threaders are so oddly pretty ??? . #aesthetic #needlethreaders #sewing #sewingsupplies #cute #pretty #myfingersfeellikepincushions

Een bericht gedeeld door Rhi✨?♓️ (@tinytinsoldier) op

Lezers van een bepaalde leeftijd zullen dit echter meteen herkennen. Dit is een zogenaamde draaddoorhaler, wat vroeger in vele huishoudens was terug te vinden.

Behoor jij nog tot de generatie die leerde naaien? Tijdens het leren naaien waren deze dingen ontzettend handig om de draad door het oog van de naald te steken.

In elke kit zat er eentje, naast een schaar, meetlint, naald, een klein kussentje en spelden. Heb jij dit nog gebruikt? Laat van je horen in de discussie en deel je ervaringen!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending