-

Economie

Jongeren weten niet wat dit is, maar weet jij het nog?

We vonden het vandaag weleens een leuk idee om een klassiek en onvergetelijk hulpmiddeltje te delen. Wij kennen het nog, maar de meeste jongeren hebben geen flauw idee wat het is.

Met de moderne technologie, de sociale media en al die innovaties, lijkt het erop dat de nieuwe spulletjes allemaal beter zijn dan de oude dingen. Maar dat klopt niet altijd!

De nieuwe gadgets zijn nog moeilijk bij te houden. Elke dag komt er wel iets nieuws op de markt en vaak lijkt het ook gewoon overbodig. Dat geldt eens te meer wanneer je vandaag nog gebruik maakt van heel oude dingen die nog perfect werken.

De jongere lezers zullen niet weten wat dit voorwerp is. En ze hebben wellicht ook geen flauw benul hoe ze het moeten gebruiken of waarvoor het dient. Uiteraard is dat geen kritiek. Dat komt gewoon omdat ze het nooit hebben moeten gebruiken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Needle threaders are so oddly pretty ??? . #aesthetic #needlethreaders #sewing #sewingsupplies #cute #pretty #myfingersfeellikepincushions

Een bericht gedeeld door Rhi✨?♓️ (@tinytinsoldier) op

Lezers van een bepaalde leeftijd zullen dit echter meteen herkennen. Dit is een zogenaamde draaddoorhaler, wat vroeger in vele huishoudens was terug te vinden.

Behoor jij nog tot de generatie die leerde naaien? Tijdens het leren naaien waren deze dingen ontzettend handig om de draad door het oog van de naald te steken.

In elke kit zat er eentje, naast een schaar, meetlint, naald, een klein kussentje en spelden. Heb jij dit nog gebruikt? Laat van je horen in de discussie en deel je ervaringen!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder