Connect with us

Economie

Jongeren weten niet wat dit is, maar weet jij het nog?

We vonden het vandaag weleens een leuk idee om een klassiek en onvergetelijk hulpmiddeltje te delen. Wij kennen het nog, maar de meeste jongeren hebben geen flauw idee wat het is.

Met de moderne technologie, de sociale media en al die innovaties, lijkt het erop dat de nieuwe spulletjes allemaal beter zijn dan de oude dingen. Maar dat klopt niet altijd!

De nieuwe gadgets zijn nog moeilijk bij te houden. Elke dag komt er wel iets nieuws op de markt en vaak lijkt het ook gewoon overbodig. Dat geldt eens te meer wanneer je vandaag nog gebruik maakt van heel oude dingen die nog perfect werken.

De jongere lezers zullen niet weten wat dit voorwerp is. En ze hebben wellicht ook geen flauw benul hoe ze het moeten gebruiken of waarvoor het dient. Uiteraard is dat geen kritiek. Dat komt gewoon omdat ze het nooit hebben moeten gebruiken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Needle threaders are so oddly pretty ??? . #aesthetic #needlethreaders #sewing #sewingsupplies #cute #pretty #myfingersfeellikepincushions

Een bericht gedeeld door Rhi✨?♓️ (@tinytinsoldier) op

Lezers van een bepaalde leeftijd zullen dit echter meteen herkennen. Dit is een zogenaamde draaddoorhaler, wat vroeger in vele huishoudens was terug te vinden.

Behoor jij nog tot de generatie die leerde naaien? Tijdens het leren naaien waren deze dingen ontzettend handig om de draad door het oog van de naald te steken.

In elke kit zat er eentje, naast een schaar, meetlint, naald, een klein kussentje en spelden. Heb jij dit nog gebruikt? Laat van je horen in de discussie en deel je ervaringen!