-

Economie

Jongeman (20) deelt kiekje van AK-47 om stoer te doen: arrestatieteam valt meteen binnen.

Een jonge kerel uit Oss zal zich zijn twintigste verjaardag nog lang herinneren. Eerder deze week postte hij op zijn Snapchat een foto van een AK-47. Ook de politie kreeg de foto onder ogen. Het arrestatieteam ging de jarige jongeman uit zijn huis plukken. De lokale politie waarschuwde op Facebook: “Denk goed na wat je online plaatst!”

Uit onderzoek bleek dat de jongen de foto niet zelf gemaakt had. Het was een doorgeplaatste foto van een wapen. Hij had de foto gezien op een ander kanaal en verder gedeeld via zijn Snapchat. De politie geeft mee dat het oorspronkelijke kanaal door veel jongeren gevolgd wordt. De politie legde uit: “Er worden in onze ogen niet toelaatbare zaken op geplaatst als wapens, drugs of grote geldstromen.” De tekst liet uitschijnen dat de jongeman het wapen te koop aanbood. Daarom besloot de politie meteen tot actie over te gaan.

Grote impact

De politie zegt dat zulke acties een grote impact hebben op de omgeving van de verdachten. Ze hebben dan ook een belangrijke waarschuwing voor jongeren: “Deze jongen heeft zich vooraf totaal niet gerealiseerd wat een dergelijke social media post teweeg kan brengen. Wij willen dan ook de online jeugd waarschuwen en bewust maken van de gevaren van social media.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder