Connect with us

Economie

Jongeman (20) deelt kiekje van AK-47 om stoer te doen: arrestatieteam valt meteen binnen.

Een jonge kerel uit Oss zal zich zijn twintigste verjaardag nog lang herinneren. Eerder deze week postte hij op zijn Snapchat een foto van een AK-47. Ook de politie kreeg de foto onder ogen. Het arrestatieteam ging de jarige jongeman uit zijn huis plukken. De lokale politie waarschuwde op Facebook: “Denk goed na wat je online plaatst!”

Uit onderzoek bleek dat de jongen de foto niet zelf gemaakt had. Het was een doorgeplaatste foto van een wapen. Hij had de foto gezien op een ander kanaal en verder gedeeld via zijn Snapchat. De politie geeft mee dat het oorspronkelijke kanaal door veel jongeren gevolgd wordt. De politie legde uit: “Er worden in onze ogen niet toelaatbare zaken op geplaatst als wapens, drugs of grote geldstromen.” De tekst liet uitschijnen dat de jongeman het wapen te koop aanbood. Daarom besloot de politie meteen tot actie over te gaan.

Grote impact

De politie zegt dat zulke acties een grote impact hebben op de omgeving van de verdachten. Ze hebben dan ook een belangrijke waarschuwing voor jongeren: “Deze jongen heeft zich vooraf totaal niet gerealiseerd wat een dergelijke social media post teweeg kan brengen. Wij willen dan ook de online jeugd waarschuwen en bewust maken van de gevaren van social media.”