Connect with us

Diertjes

Jonge boer redt schattig reekalfje uit maaiveld.

Reekalfjes lopen een groot gevaar nu het maaiseizoen weer begonnen is. De moeders verstoppen hun jonge dieren in het hoge gras. Het probleem is dat de boeren de kalfjes vanuit hun maaimachines niet altijd kunnen zien.

Een jonge boer uit Geesteren had gelukkig op het nippertje gezien dat er een reekalfje in het hoge gras verstopt zat. Hij pakte het diertje op en nam het mee voor een onvergetelijk ritje in de cabine van zijn tractor.

Om te voorkomen dat er een mensengeur aan het diertje zou kleven, pakte hij het goed in een dik pak gras in. De boer liet het kalfje op een veilige plaats langs het maaiveld weer in vrijheid.

Vogelwerkgroep Geesteren deelde het schattige filmpje op Facebook, waar het compleet viraal ging. Na het einde van het broedseizoen hebben ze het razend druk met het redden van reekalfjes uit maaivelden.