-

Economie

Iraniërs bieden baby’s te koop aan op Instagram.

De politie in Iran heeft drie mannen aangehouden die baby’s verkochten op Instagram. De kleintjes werden aangeboden voor prijzen die schommelden tussen de 8.500 en 12.000 euro.

CNN meldt dat een baby van twee maanden oud en een baby van 20 dagen uit handen van de bende gered zijn. Een derde baby, van wie de identiteit bekend is, is nog spoorloos.

De bende bood de kinderen aan via advertenties op Instagram. De baby’s waren gekocht van arme families. Zij kregen 1.060 en 2.100 euro voor de kinderen.

Onderzoek

Een woordvoerder verklaarde aan CNN dat er een onderzoek is ingesteld naar de laakbare praktijken. De verklaring luidde: “We dulden geen content of gedrag dat leidt tot uitbuiting, waar het verkopen van kinderen voor illegale adoptie onder valt. We zijn ons bewust van de meldingen hierover en we zetten ons onderzoek verder.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder