Connect with us

Diertjes

Hond wandelt 65 kilometer om bij de vrouw te zijn van wie ze houdt.

Seneca Krueger ging vorig jaar haar nieuwe pleeghond Zelda ophalen. Maar ze had nooit durven dromen wat voor een buitengewone reis de viervoeter zou maken om terug bij haar te kunnen zijn.

Seneca is psychotherapeute en tevens pleegmoeder voor geredde honden die moeilijkheden hebben met vertrouwen. Ze verzorgde meer dan dertig honden, maar Zelda was een speciaal geval.

IJsberen

De vrouw getuigde aan The Dodo: “Ze kwam met medicijnen tegen de angst. Zelda ijsbeerde. De hele dag liep ze rondjes of ze verstopte zich.”

Seneca merkte dat de hond het rustigst was wanneer ze aan de lijn was. Daarom begon ze langzaam met een trainingslijn. Na twee maanden bij Seneca en de andere twee honden van haar gezin, begon Zelda eindelijk te kwispelen.

Hoewel ze nog altijd bang was van onverwachte geluiden en bezoekers, begon ze na vier maanden te spelen en te blaffen.

Gouden mandje

Eindelijk was het ogenblik aangebroken om Zelda onder te brengen in een nieuwe thuis. De vrouw reed 65 kilometer om Zelda naar haar nieuwe eigenaars te brengen. Het afscheid was echter moeilijker dan ze had gedacht.

Seneca onthulde: “Ik moest langs de kant stoppen omdat ik gewoon niet meer door mijn tranen heen kon kijken. Voor de eerste keer in mijn 12 jaar als pleegmoeder, had ik het gevoel dat ik mijn hond had weggegeven.”

Vermist

Tien dagen later kreeg Seneca een verontrustend telefoontje: Zelda was weggelopen. Ze was ontsnapt van de lijn. Seneca sprong onmiddellijk in haar auto om haar geliefde hond te gaan zoeken.

Ook START, een groep vrijwilligers, hoorde van de vermissing en zette meteen een zoekactie op touw.

De vrouw zou nooit stoppen met zoeken. Zelfs toen het begon te vriezen, wilde ze niet opgeven. Ze getuigde: “De koudste dagen waren de dagen waarop ik het meeste zocht, omdat ik zo wanhopig was om Zelda warm en veilig te krijgen. Ik spendeerde uren in de vrieskoude, terwijl ik hondensporen volgde door ravijnen, bevroren moerassen en weiden.”

Verlossend nieuws

Ruim twee maanden later kreeg Seneca dan het bericht dat de hond was opgemerkt in Minneapolis. Dat is halverwege tussen haar nieuwe huis en dat van Seneca.

Toen besefte Seneca dat Zelda gewoon de weg naar haar probeerde te vinden.

Haar adoptiegezin gaf Zelda terug vrij aan de adoptieorganisatie. Seneca was blij om haar hond terug te hebben, al was het voorlopig slechts op papier. Seneca zei: “Ze was weer van mij en ik was meer vastberaden dan ooit om haar terug te vinden.”

Terug thuis

Twee weken later kreeg de vrouw te horen dat de hond in de buurt van haar huis was gespot. Ze zette voederbakken neer en liet vuile was op het gras achter in de hoop dat Zelda op de geur zou afkomen.

Dan contacteerde een koppel haar met de boodschap dat ze een erg schuchtere hond te eten hadden gegeven. De hond leek erg veel op Zelda. Ondertussen was er zo veel tijd overgegaan dat Seneca geen valse hoop wilde koesteren.

Seneca vertelde: “Hoewel ik echt wilde dat deze hond Zelda zou zijn, wist ik dat als er een verdwaalde, angstige hond was op straat, dat we het dier hoe dan ook moesten helpen. Zelfs al was het niet de hond die ik kende en beminde, en zo verschrikkelijk hard miste.”

Uitgehongerde hond

Uiteindelijk slaagde het koppel erin om de hond te vangen. Vroeg in de ochtend belden ze Seneca. Seneca zag in de kooi een kleine, zenuwachtige hond, die nog nauwelijks leek op Zelda die ze zo goed gekend had. Nadat de manager van START ter plaatse kwam, bevestigde een snelle scan het onmogelijke nieuws.

Zelda had na meer dan drie maanden eindelijk de weg naar huis teruggevonden!

Een wonder

Seneca getuigde: “Het was een mirakel, en wat doe je nog meer bij een wonder? Ik begon te huilen. Ik bood Zelda mijn verontschuldigingen aan, omdat ik haar niet meteen herkend had. Voor het eerst in 97 dagen raakte ik haar aan. Ik beloofde haar dat ze voorgoed naar huis kon gaan en dat ik nooit stopte met zoeken.”

Zelda paste zich ondertussen perfect aan. “Ze is mijn klittenbandhondje geworden en is nooit meer dan een meter van me verwijderd. Mijn andere honden zijn ook gelukkig dat ze weer thuis is en we leggen haar goed in de watten.”

De vrouw besloot: “Ik had nooit durven dromen, dat de hele tijd dat ik naar Zelda zocht, zij ook naar mij op zoek was. Zelda is officieel mijn hond. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet dat ik een andere keuze had. Ze is erg vastberaden.”

Lees verder

Diertjes

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder

Diertjes

Gemeenten beginnen met verplicht chippen van katten

katten chippen verplicht

Volgens de Dierenbescherming raken er ieder jaar meer dan 38.000 katten vermist. Als ze al worden teruggevonden, zijn ze doorgaans heel gestrest en fel vermagert. Omdat hun baasjes niet op te sporen zijn, keren veel van deze dieren nooit meer terug naar huis.

Verplicht chippen van katten moet dat veranderen. Bij honden is dit al verplicht, maar voor katten vooralsnog niet.

Nu beginnen twee steden, Alphen aan den Rijn en Amsterdam, met een proefproject van minister Carola Schouten. In deze twee steden zullen honderdduizenden katten verplicht geregistreerd en gechipt worden. Op die manier is de eigenaar altijd terug te vinden.

Als de proef een succes is, zullen ook andere gemeenten volgen. De minister wil nog niets kwijt over de handhaving. Volgens RTL Nieuws vertelde ze: “Die details werken we de komende maanden samen met de gemeenten uit.”

De katten zelf merken vrijwel niets van het chippen. In Nederland zijn er om en bij de een miljoen zwerfkatten. Met het chippen van alle katten moet dit aantal dalen.

De Dierenbescherming begon een petitie om te pleiten voor een landelijke chipplicht voor katten. Daarvoor bestaan vier belangrijke argumenten: dierenleed voorkomen, dumpen van katten verhinderen, zwerfkatten terugdringen en katten herenigen met hun baasjes.

Vind jij dit een goede maatregel?

Lees verder

Diertjes

Poes troost beste vriendje dat bang is tijdens het onweer.

Emma Patricia is de trotse bezitter van vier asielkatten. Het is dus altijd wel een beetje chaos in huis. De katten doen niets liever dan ravotten en spelen, en vooral Norman en Noah zijn heel onstuimig.

De zus van Emma vond Noah tijdens een kanotocht. Het katje lag moederziel alleen langs de rivier. Emma vertelde aan The Dodo: “Ik kwam hem halen en hij is nooit meer weggegaan.”

Eenmaal Noah zich bij het gezin voegde, was het Norman die voor zijn broertje zorgde. Emma legde uit: “Ze vinden het geweldig om dicht bij elkaar te zijn.” Als je de ene kat ziet, is de andere poes niet veraf. Ze zijn altijd samen.

Onlangs hield er een zwaar onweer lelijk huis in de omgeving van Emma. De vrouw was aan het ontbijten, toen ze naar het raam keek en de twee poezenbroers zag zitten. Het leek wel of Norman zijn adoptiebroer Noah aan het troosten was! Norman wilde zijn vriendje duidelijk maken dat hij niet bang hoefde te zijn.

Emma maakte snel een kiekje van het tafereel en postte het op Twitter alvorens naar haar werk te vertrekken. Toen ze ’s avonds thuiskwam, was het bericht al compleet viraal gegaan. Emma vindt het geweldig dat dit prachtige tafereel zoveel aandacht en positieve reacties kreeg.

Het leven is altijd makkelijker en aangenamer met een goede vriend aan je zijde!

Lees verder

Trending