-

Economie

Fans kotsen boeren uit na foto.

Boer Geert Jan en boer Geert vonden misschien geen liefde in Boer zoekt Vrouw, maar wel elkaar. De twee boeren werden de beste vrienden. Onlangs hadden ze zelfs een dubbeldate! Geert Jan deelde op Instagram een kiekje van de date, maar daarmee haalde hij zich de woede van de trouwe fans op de hals.

Snoeiharde meningen

Op het kiekje zien we Geert Jan en Geert met hun arm om twee dames. Op de achtergrond staat een grote witte limousine. Ze steken hun duimen lachend uit naar de camera. Geert Jan schreef bij het plaatje: “Vandaag de twee G’s op pad met de wauwie’s.” Heel wat kijkers van het programma konden er niet om lachen. Het regende negatieve reacties en iedereen heeft wel een mening over de boeren.

Mislukte daters

Een social mediagebruiker schreef: “Hoop dat je echt een lieverd gaat vinden. Maar denk dat het niet werkt op deze manier. De vrouwen geilen op je bekendheid maar die loopt af.” Een andere fan vond: “Niveau gaat heel hard naar beneden zeg”, terwijl nog een andere volger opmerkte: “Deze kerels zijn geen knip voor de neus waard! Spelen met vrouwen!” Nee, de boeren hebben er helemaal gelegen bij de fans. Nog een andere persoon schreef: “Wat willen deze mannen nou bewijzen?” Een volger besloot zelfs om Geert Jan te ontvolgen naar aanleiding van de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag de twee G.s op pad met de wauwie.s

Een bericht gedeeld door Boer Geert Jan (@boergeertjan) op

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder