-

Economie

Fajah Lourens stikjaloers op Yolanthe.

Jaren geleden was Fajah Lourens de baby van Goede Tijden Slechte Tijden. Daarna werd ze dj en nu is ze de Nederlandse fitnessgoeroe. De wereld leek aan haar voeten te liggen, maar er stond altijd één iemand in haar weg: Yolanthe Cabau van Kasbergen.

‘Arrogant’

Fajah speelde drie seizoenen lang de rol van Yasmin Fuentes in GTST. Ze had er altijd al van gedroomd om in de soap te acteren en beroemd te worden. Maar ze was het snel beu en in een online aflevering van Goede Tijden Zomer Tijden lieten ze weten dat ze wilde dat haar personage niet meer lang zou leven. Ze onthulde: “Ik wil eruit en ik wil dood. Dan is het zeker dat ik nooit meer terugkom. Ik had een soort arrogantie dat ik dacht Goede Tijden niet meer nodig te hebben.” Daar kreeg ze later echter veel spijt van.

Foute beslissing

Na haar afscheid van de soap solliciteerde ze voor verschillende rolletjes. Ze had echter weinig succes, want er was altijd iemand die met de rollen ging lopen. En die persoon was Yolanthe, die nog altijd in Onderweg naar Morgen acteerde. Daarover vertelde de brunette: “Alle audities die ik toen deed, daar was zij ook. En zij kreeg ze, omdat zij nog wel te zien was. Toen realiseerde ik dat ik de verkeerde beslissing had gemaakt. Uiteindelijk zijn dat allemaal leerprocessen in het leven.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

?

Een bericht gedeeld door Fajah Lourens (@fayaofficial) op

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder