Connect with us

Economie

Erasmusstudenten bouwen illegaal feestje in Spanje en moeten daarna strand schoonmaken.

Bij heel wat mensen leefde de hoop dat we na de coronapandemie zouden wakker worden in een respectvollere en schonere wereld. We blijven hopen, maar voorlopig lijkt de mensheid het nog niet goed begrepen te hebben. We zijn nog lang niet op de goede weg, zo blijkt.

In bepaalde landen worden plastic handschoenen en gebruikte mondmaskers gewoon op straat gegooid. Dat zorgt uiteraard niet alleen voor vervuiling, maar brengt ook de nodige gezondheidsrisico’s met zich.

In Spanje is groepsvorming van meer dan 15 personen nog altijd verboden. Maar dat hield een grote groep Erasmusstudenten uit verschillende Zuid-Amerikaanse en Europese landen niet tegen om een illegaal feestje te bouwen op een beschermd strand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Viajes National Geographic (@viajesng) op

Vorige donderdag verzamelden er ongeveer 40 studenten op het strand van Carnota in Galicië. Het is een wondermooie plaats. De studenten uit onder andere Argentinië, Brazilië, Colombia en Frankrijk hadden de plaats uitgekozen omdat het een ongerept strand is, waar er volgens hen geen risico was op het coronavirus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Iñigo Lanz (@ilanzreig) op

De politie strooide echter roet in het eten en dwong de studenten om het strand helemaal schoon te maken. Sommige mensen vinden dit een lichte straf omdat de jongeren geen boete moesten betalen. In Spanje zijn zogenaamde bottellóns heel populair. Dit zijn feesten in openlucht waarbij grote groepen samen drinken. Na zulke feesten blijft er vaak een grote rotzooi achter.

Net nu de natuur tijdens de coronacrisis een beetje kon ademhalen en zich herstellen, zijn er toch weer mensen die het niet begrepen hebben. Laten we hopen dat de studenten iets geleerd hebben van hun gedwongen strandopruiming.