-

Economie

Erasmusstudenten bouwen illegaal feestje in Spanje en moeten daarna strand schoonmaken.

Bij heel wat mensen leefde de hoop dat we na de coronapandemie zouden wakker worden in een respectvollere en schonere wereld. We blijven hopen, maar voorlopig lijkt de mensheid het nog niet goed begrepen te hebben. We zijn nog lang niet op de goede weg, zo blijkt.

In bepaalde landen worden plastic handschoenen en gebruikte mondmaskers gewoon op straat gegooid. Dat zorgt uiteraard niet alleen voor vervuiling, maar brengt ook de nodige gezondheidsrisico’s met zich.

In Spanje is groepsvorming van meer dan 15 personen nog altijd verboden. Maar dat hield een grote groep Erasmusstudenten uit verschillende Zuid-Amerikaanse en Europese landen niet tegen om een illegaal feestje te bouwen op een beschermd strand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Viajes National Geographic (@viajesng) op

Vorige donderdag verzamelden er ongeveer 40 studenten op het strand van Carnota in Galicië. Het is een wondermooie plaats. De studenten uit onder andere Argentinië, Brazilië, Colombia en Frankrijk hadden de plaats uitgekozen omdat het een ongerept strand is, waar er volgens hen geen risico was op het coronavirus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Iñigo Lanz (@ilanzreig) op

De politie strooide echter roet in het eten en dwong de studenten om het strand helemaal schoon te maken. Sommige mensen vinden dit een lichte straf omdat de jongeren geen boete moesten betalen. In Spanje zijn zogenaamde bottellóns heel populair. Dit zijn feesten in openlucht waarbij grote groepen samen drinken. Na zulke feesten blijft er vaak een grote rotzooi achter.

Net nu de natuur tijdens de coronacrisis een beetje kon ademhalen en zich herstellen, zijn er toch weer mensen die het niet begrepen hebben. Laten we hopen dat de studenten iets geleerd hebben van hun gedwongen strandopruiming.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder