-

Economie

Drie studenten in ziekenhuis nadat ze vos wilden strelen.

Er zijn dieren die ontzettend tam overkomen en een beetje op huisdieren lijken. Maar je moet goed uitkijken, want wilde dieren zijn géén huisdieren! Dat is ook de les die drie studenten op een harde manier moesten leren.

Drie studenten in Australië belandden in het ziekenhuis na een onfortuinlijke poging om een vos te aaien.

De vos vond hun poging om vriendjes te maken maar niets en haalde flink uit naar de drie studenten van de University of New South Wales. De studenten werden flink gebeten en moesten naar het ziekenhuis voor een tetanusvaccin.

Het voorval gebeurde op dezelfde avond in hetzelfde weekend. Daarom wordt aangenomen dat ook dezelfde vos verantwoordelijk was voor de beten.

Nieuwsgierig en vriendelijk

Gavin Wang postte zijn interactie met de vos op de social media. In de video is te zien dat het dier hem langzaam benadert. De vos zag er nieuwsgierig en vriendelijk uit.

Maar toen Gavin zijn hand uitstak om het beestje te aaien, rook hij even en beet ongenadig hard in zijn hand. Een andere student, de 20-jarige Liz Willer, schreef even later over een gelijkaardige ontmoeting met wellicht hetzelfde dier.

De studente schreef: “Dom van mij, ik aaide hem een beetje. Toen hapte hij me toen ik mijn hand wilde wegtrekken … Sindsdien heb ik vernomen dat je een vos nooit mag aaien.”

Eenmaal in het ziekenhuis ontmoetten ze daar een andere student die eveneens was gebeten door een vos. De man getuigde dat hij naast de vos zat, waarvan hij dacht dat het een grote kat was, en het dier probeerde te strelen.

Vrijwilliger Lara Schilling van Sydney Fox en Dingo Rescue legde later uit dat vossen absoluut gemeden moeten worden, omdat ze erom bekendstaan agressief te worden wanneer ze geprovoceerd worden.

Normaal zullen wilde vossen mensen altijd vermijden, maar dat is anders voor sluwe stadsvossen. Zij zijn nieuwsgierig en durven mensen te benaderen. Lara legde uit dat ze met een beetje pech dan ook zullen bijten.

De directie van de UNSW-campus probeert de vos nu te lokaliseren en van hun domein te verwijderen. De vos werd ondertussen Frankie gedoopt en is uitgegroeid tot een plaatselijke beroemdheid.

Wat hebben we vandaag geleerd? Laat wilde dieren altijd met rust!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder